HOFSTØLS DOM:- Det gikk som planlagt – ØIF Arendal

HOFSTØLS DOM:- Det gikk som planlagt

Det var en strålende fornøyd André Jørgensen Hofstøl og Luka Panza oifarendal.no snakket med etter kveldens festaften.

Luka Panza (t.v) og André Jørgensen Hofstøl hadde all grunn til å være fornøyd etter kveldens triumf og festaften i Lørenskoghallen. Søndag står Nærbø klare i Sparebanken Sør Amfi.

– Vi hadde en god plan. Den fulgte vi. Det gikk som planlagt. Vi traff rett og slett på taktikken, sier Jørgensen Hofstøl.

Etter pause
For planen var å dra fra i andre omgang – enn så enkelt det høres ut. Da Mario Matic fikk sin andre utvisning midtveis i første omgang, måtte trenerduoen legge noe om på planen. Den innebar at Eirik Heia Pedersen skulke stå som venstreback – eller venstre toer som det heter på fagspråket – i forsvar, slik at han fikk et kort bytte.
– Da står vi sterkere og får demmet opp på deres høyreback. Han traff riktignok ganske bra en periode der, men planen var at kampen skulle avgjøres i andre omgang. Derfor var jeg ikke spesielt stresset i pausen.
– Hva sa Luka og deg til gutta?
– Hold dere til planen, og det gjorde gutta, sier Jørgensen Hofstøl.

Stresset vs. fokusert?
Da det gjensto rundt ti minutter av kampen, så trenerduoen seg nødt til å ta en timeout for å minne gutta hva som stod på spill.
– Vi er elleve minutter unna Spektrum og det er fire mål å gå på, sa Jørgensen Hofstøl.
– Ikke stresset da heller?
-Nei, mer fokusert. Når vi tar en timeout fokuserer vi på å vinne neste forsvar og score i neste angrep. På det tidspunktet var det avgjørende at vi knakk kampen der, men kampen levde i 55 minutter. Vi gjør jobben og gjør som planlagt. Veldig tilfredsstillende. Vi stoler på konseptet vårt, fortsetter han.

Laget!
Jørgensen Hofstøl hadde nok av potensielle spillere å trekke frem, men velger noe annet:
– Laget. Laget fortjener ros. Alle bidrar i sine roller og noen får nye roller i kampen. Det er det som kanskje er mest moro med denne kampen. Alle bidrar, gjentar han.
I cupfinalen venter Elverum i det som blir hans første cupfinale som trener. Jørgensen Hofstøl var som kjent sentral da ØIF Arendal tok sitt første, historiske cupgull i 2014. Han har også vært i cupfinale med Runar to ganger.
– Det er klart dette betyr mye for meg, men først og fremst er dette gøy fordi vi når en av hovedmålsettingene denne sesongen og det var å komme til Spektrum. Der er vi nå, fastslår han.
Det blir ikke tid til å feire for mye, før søndag venter Nærbø i Sparebanken Sør Amfi.
– Når vi møtes til trening i morgen må semifinalen være glemt. Da skal vi se på video og forberede oss like godt mot Nærbø som vi fikk gjort før denne kampen.
– Nærbø er ikke til å leke med?
– Absolutt ikke. Den kampen er uhyre viktig fordi de ligger rett bak oss på tabellen. Vi skal nullstille, forberede oss og legge en ny slagplan.

Måtte den bli like god som dagens plan. For den fungerte! Gratulrerer André og Luka!