Smadret Bækkelaget etter festkveld i Tigerstaden – ØIF Arendal

Smadret Bækkelaget etter festkveld i Tigerstaden

Selv om spøkelser og levende lik har skremt de fleste i kongeriket i kveld, var det lite som skremte ØIF Arendal i Oslo i kveld. ØIF Arendal smadret Bækkelaget og vant med 40-22 (!).

Olaf R. Hoffstad (t.v) løp og Mario Matic regisserte. Duoen var svært sentrale da Bækkelaget ble smadret hele 40-22 i kveld.

KAMPFAKTA FINNER DU I BUNNEN AV ARTIKKELEN.

NETTREDAKSJONEN KOMMER TILBAKE MED FLERE REAKSJONER UTOVER KVELDEN.

– Veldig deilig! Vi spiller sinnykt bra og står solid kollektivt bakover. Da står også Kristijan bra og da får vi kontringer. Dette var årsbeste i den forstand at vi leverte to gode omganger. Det er første gang denne sesongen, sier Mario Matic som nok engang ble kåret til banens beste spiller denne sesongen.

Erfaring
Playmakeren, som drar til Polen med rekruttlandslaget til uka, legger ikke skjul på at Frederik Børm og Eirik Heia Pedersens forsvarsgener kom godt med idag. Mot Fjellhammer forrige uke var det forsvarsspillet som fikk skylden i etterkant.
– De kommer begge med erfaring og muskler. Dagens kamp viste hvor viktig det er å ha alle mann på plass, mener Matic som likevel ikke vil hause opp kveldens kamp for mye. For nye oppgaver venter – og særlig revansj mot Fjellhammer i semifinalen i cupen torsdag om halvannen uke.
– Nå må vi bare jobbe på, konsentrere oss om de bitene vi må arbeide videre med og legge et godt grunnlag for å gjenskape denne prestasjonen, sier dagens beste ØIF Arendal-spiller Mario Matic.

Slo kraftig tilbake
ØIF Arendal-spillerne var med rette slagne etter tapet hjemme mot Fjellhammer sist helg, men i kveld slo altså ØIF Arendal kraftig tilbake, noe som skremte Bækkelaget kraftig utover i kampen. ØIF Arendal ga seg ikke før det sto hele 40-22 på måltavla. Til historien hører det også med at André Jørgensen Hofstøl og Luka Panza ga spilletid til nær sagt hele troppen utover i andreomgang. Det var kun Eirik Heia Pedersen og Jakob F. Lorentzen som ikke scoret mål i kveldens kamp – en statistikk utrolig nok i seg selv.

Løp
Bækkelaget kom imidlertid best i gang og ledet 3-1 etter fem minutters spill. Åpningen bar bud om at kveldens kamp kunne ha blitt en skummel affære. ØIF Arendal, anført av playmaker Mario Matic, Jørg William Fiala Gjermundnes og Magnus Søndenå spiste seg sakte men sikkert innpå Bækkelaget. Da Sondre Paulsen satt inn 7-6 ledelse viste ØIF Arendal seg som helt enkelt bedre enn vertene i alle spillets faser utover i omgangen. Nevnte Matic regisserte og Olaf R. Hoffstad løp inn scoring på scoring. Da Sondre Paulsen satt inn 18-13 to minutter før pause var det lite som tydet på at det kom til å bli en skummel kveld. Og det ble det heller ikke noe mørkere – sett med ØIF Arendal-øyne – da Olaf R. Hoffstad satt inn ytterligere to mål på tampen av omgang og sikret hele 21-13 og åttemålsledelse. De siste ti minuttene var spesielt sterke.
– Maktdemonstrasjon av ØIF Arendal, konkluderte Direktesports kommentator i pausen.
Etter hvilen fortsatte ØIF Arendal kjøret mot Bækkelaget og økte ledelsen. Fem minutter ut i omgangen var ledelsen økt til 26-15. Like etter scoret Aksel Strupstad sitt første mål for Bækkelaget, noe som sier det meste om ØIF Arendals forsvarsspill etter den noe famlende starten på førsteomgang.
ØIF Arendal fortsatte showspillet gjennom hele andreomgang og drøye ti minutter før slutt ledet ØIF Arendal 36-20 (!) i Nordstrand Arena. ØIF Arendal ga seg ikke før det sto 40-22 på tavla i Nordstrand Arena i kveld.