BA OM VINNERSKALLER: – Og det fikk jeg! – ØIF Arendal

BA OM VINNERSKALLER: – Og det fikk jeg!

Det fastslo en strålende fornøyd André Jørgensen Hofstøk overfor oifarendal.no etter kveldens festkamp i Oslo.

André Jørgensen Hofstøl krevde før kampen at vinnerskallene måtte vise seg frem søndag. Han fikk svar.

– I dag sto vinnerskallene frem som jeg var tydelig på før dagens kamp. Gutta leverte to veldig gode omganger og en samlet bra prestasjon, er hovedtrenerens dom etter hele 40-22 mot Bækkelaget i Oslo i kveld.

Hang med
Vertene ledet 3-1 etter fem minutter spill og hang godt med ØIF Arendal i begynnelsen av kampen. Det er en sannhet med modifikasjoner, ifølge Jørgensen Hofstøl.
– Bækkelaget har flyt og litt tur i begynnelsen med litt returer og marginer. Når vi fikk justert bakover og ble litt flatere g bedre blokking, ser vi oss ikke tilbake. Derfra og ut kampen maltrakterte vi dem, sier en fornøyd Jørgensen Hofstøl til oifarendal.no etter kampen.
Da forsvaret fikk satt seg, kom også Kristijan Jurisic opp på det nivået som i stor grad har kjennetegnet hans spill gjennom i hele høst.
– Når det flyter, så flyter det veldig bra. I dag var det meste i fin flyt. Matic spiller ekstremt bra om dagen og styrer spillet vårt på en fin måte, mener han.

Bedre enn planen
Han legger ikke skjul på at han og trenerkollega Luka Panzas kampplan fungerte som den skulle – og litt til!
– Ja, det vil jeg nesten si. Man kan ikke planlegge å vinne med 18 mål i norsk eliteserie, men man kan planlegge arbeidsoppgavene, ulik taktikk gjennom en kamp og alt mulig annet. I dag gikk det som planlagt og enda bedre enn som så. Det var en fornøyelse å stå på sidelinja i kveld, sier han videre.
Da andre omgang startet og ledelsen var av det mer komfortable slaget, var det duket både for unggutter og jevnt med spilletid.
– Vi har alltid en plan om å rullere mye når vi leder med rundt ti mål. Det har ikke skjedd så mange ganger i høst, men når det skjer skal vi gjøre dette. Kravet er at de som kommer inn skal levere på et like godt nivå. Det gjorde de i dag, og spesielt gledelig er det at både Adrian (red.anm: Evensen) og Fredrik (red.anm: Venemyr) tar vare på sjansen og leverer, fortsetter han.
Han trekker også frem forsvarsspesialistene Frederik Børm og Eirik Heia Pedersens ro og erfaring bakover.
– De leverer og står frem. Det er en ekstrem å ha en eller begge i forsvarsspillet. Det gir ro og trygghet og de går foran med fotarbeidet og intensiteten bakover. I dag ble forsvarsspillet avgjørende, noe som gjorde at vi kunne løpe kontra. En god gjennomført kamp. Bedre enn planlagt, oppsummerer André Jørgensen Hofstøl kveldens storseier i Oslo.