Hoffstad og ØIF Arendal ga alt – tapte knepent i toppoppgjøret – ØIF Arendal

Hoffstad og ØIF Arendal ga alt – tapte knepent i toppoppgjøret

Noen raske mål på slutten sørget for spenning helt inn, men Elverum trakk det lengste strået i kveldens toppoppgjør.

Olaf R. Hoffstad spilte en god kamp i det knepne 34-32-tapet for Elverum i kveldens toppoppgjør.

KAMPFAKTA FINNER DU I BUNNEN AV ARTIKKELEN.

Kampen startet i et forrykende tempo og vertene ledet 6-4 etter åtte minutters spill. ØIF Arendal slet defensivt og fikk ikke i gang målvakt Kristijan Jurisic, men fremover fløt det bra i Terningen Arena. Etter 11 minutter sto det 8-6 på tavla. Da fikk Elverums Thomas Solstad utvisning etter å ha dratt med seg Frederik Børm inn i feltet på ulovlig vis. I det påfølgende angrepet kom kampens første målvaktsredning. Det sier det meste om innledningen på kampen, der lagenes antatte førstemålvakter Jurisic og Fries begge ble byttet ut. Men, redningene på begge sider uteble likevel og dermed løp måltavla nærmest videre av seg selv uten stopp. Elverum fikk tildelt fire straffekast før det var gått 16 minutter, men på den fjerde sto Ivan Eres i veien og noterte ØIF Arendals første redning i kampen. ØIF Arendal hadde innen 20 minutter fått tildelt tre straffekast. Elverum ledet 16-13 etter 24 minutter. Fire av målene ble signert Sondre Paulsen på straffekast. Da Jørg William Fiala Gjermundnes omsider fikk hamret inn sitt første mål for kvelden – og Kristijan Jurisic noterte seg for sin første og andre redning for dagen minutter før omgangens slutt – øynet alle som følger ØIF Arendal håp om full kamp igjen, selv om Elverum gikk til pause med 19-16.

Andre omgang startet som den første, med høyt tempo dog med færre mål. Da Olaf R. Hoffstad snappet opp en Elverum-pasning etter 40 minutters spill og løp inn 22-21 var det full kamp igjen i Terningen Arena. Deretter fulgte lagene hverandre, med Elverum ett eller to mål foran i protokollen. Spesielt Mario Matic og Olaf R. Hoffstad leverte gode prestasjoner utover i omgangen. Et kvarter før slutt serverte Kristijan Jurisic- etter redning – en ny solid langpasning rett i klypene på nevnte Hoffstad som satt inn 25-24 – vestfoldingens femte for dagen. Elleve minutter før slutt satt Mario Matic inn sitt sjette for dagen til 27-25.

Mario Matic var svært toneangivende i oppgjøret og regisserte opp det meste ØIF Arendal foretok seg på banen. Olaf R. Hoffstad leverte også en god prestasjon, og Kristijan Jurisic fikk for alvor opp redningsprosenten etter hvilen. Dog, det ble for mange skuddbomde siste ti minuttene til at det ble kamp om poengene helt inn. Tre minutter før slutt sto det 33-28 på tavla. Da våknet Kristian Rammel og satt inn to på stripe, før Olaf R. Hoffstad satt inn nok en scoring. Men, det holdt ikke til tross for iherdig kjemping. Elverum trakk til slutt det lengste strået og vant 34-32.

Svermen heiet og støttet alt de maktet i kveld.

ØIF Arendal spiller uten skadde Lars Jakobsen, Hermann Thysted, Laurits Rannekleiv og Jakob Lorentzen i oppgjøret.

PS: Tidligere ØIF Arendal-spiller Josip Vidovic spilte lite for Elverum i kampen.