KAMPDAG: – Atmosfæren og stemningen i ØIF-troppen har aldri vært bedre – ØIF Arendal

KAMPDAG: – Atmosfæren og stemningen i ØIF-troppen har aldri vært bedre

Det fastslår vår egen – og meget tilfredse målvakt om dagen – Kristijan Jurisic, før kveldens møte med det franske stjernegalleriet PAUC i Sparebanken Sør Amfi.

Kristijan Jurisic beskriver atmosfæren i ØIF Arendal som den beste i sine mange år i klubben.

– Dette er min andre periode i ØIF Arendal og jeg kan ikke si annet enn at atmosfæren og stemningen i ØIF Arendal er den beste så lenge jeg har vært her, fastslår Kristijan Jurisic.
-Sterke ord?
-Ja, men det er rett og slett utrolig gøy å være en del av dette miljøet og gjengen om dagen. Vi står opp for hverandre, vi kjemper for hverandre og vi støtter hverandre. Det er rett og slett fenomenalt å være i klubben om dagen, stråler vår minst like strålende målvakt om dagen.

Snuoperasjon
Han bedyrer at den gode stemningen ikke ble noe dårligere etter helgens snuoperasjon borte mot gamleklubben Bergen. ØIF Arendal lå under 15-7 (!) etter 20 minutter, men snudde kampen og vant 32-30 i Framohallen lørdag kveld. Opphentingen i Bergen viser hvilken moral som rår i troppen om dagen,
– Det gjorde nok ikke stemningen dårligere. Vi trenger alt vi kan få og skape selv mot PAUC i kveld, sier han.
For han tror neppe PAUC sin trener – og tidligere Nantes-trener, Thierry Anti tillater en undervurdering i Arendal i kveld.
– Det var først søndag kveld at vi flyttet fokuset mot denne kampen, men det vi har sett så langt er at de lader opp på en helt annen måte enn hva Anti gjorde da Nantes så vidt slo oss over to kamper for to år siden. De har ladet opp i Paris med sparring fra det som kan sammenliknes med Olympiatoppen for vårt vedkommende her hjemme. Vi møter et lag som ikke undervurderer noe som helst, mener han.

Banket gamleklubben
PAUC kommer til Sparebanken Sør med 38-26 over Jurisics gamleklubb Nancy. Jurisic var sentral da Nancy rykket opp til den franske toppserien i vår.
– Vi møter et topp-5 lag i det som etter min mening er verdens nest beste liga. Det er vanskelig å peke på en hovedforskjell mellom fransk og norsk håndball, men tempoet er skyhøyt og de er eksperter i å straffe tekniske feil. Franske kantspillere holder generelt et skyhøyt nivå. Gjør vi en feil, løper de over oss. Vi må være disiplinerte, stå tett og kompakt bakover og møte dem med deres egen våpen – tempo. Vi vet at vi kan løpe raskt, sier han.
-Det er liten tvil om at vi møter til kamp som underdogs, men det er en rolle vi må dyrke for alt det er verdt. PAUC har alt å vinne, og det vet spillerne og Anti.

Kult
Jurisic som har fått en sterk start på årets sesong, sier han også er mer trygg i rollen enn tidligere. Årsaken er at hans makker Ivan Eres.
– Vi fant kjemien med engang han kom i sommer. Vi startet samarbeidet med en god middag sammen og siden har vi forstått hverandre godt. Det er trygt å vite at man er to om oppdraget, og at man backer hverandre opp og spiller hverandre gode med tips og råd underveis. Uavhengig av utfallet over to kamper, blir dette lærerikt. Derfor er ingenting bedre enn at atmosfæren og miljøet i gruppa aldri har vært bedre i mine perioder. Det er et godt grunnlag å møte en så sterk motstander med. Det blir en kamp full av tempo, mye løp. Om vi gjør jobben i alle spillets faser, kan det bli en veldig hyggelig kveld i Sparebanken Sør Amfi, avslutter Kristijan Jurisic.

Kveldens kamp mot det franske stjernegalleriet starter klokken 18:45 i Sparebanken Sør Amfi.