Spiller sin 50. kamp i ØIF Arendal-drakta – ØIF Arendal

Spiller sin 50. kamp i ØIF Arendal-drakta

Mario Matic leverte en solid kamp mot Sandefjord på onsdag. I morgen spiller han sin 50. kamp for ØIF Arendal. Det skal markeres ved å gjøre skam på statistikken i Bergen.

Mario Matic forlot Bergen og daværende Fyllingen Bergen i 2019. I morgen spiller han sin 50. kamp for ØIF Arendal – mot Bergen.

– Ja, det skal vi feire med å vinne vår fjerde strake seier denne sesongen. Både meg og resten av ØIF Arendal er sultne på å forlenge seiersrekka, sier tidligere Bergen-spiller (Fyllingen Bergen) Mario Matic til oifarendal.no.
– Jeg har ennå ikke vært på å vinne mot Bergen i Bergen etter at jeg forlot byen for to og et halvt år siden. Det er også en statistikk vi skal gjøre noe med. Derfor passer det fint både å vinne og ta revansje for forrige sesongs kjipe tap, fortsetter Matic.
20. september i fjor vant daværende Fyllingen Bergen 30-29 i tilsvarende oppgjør. I morgen skrives det 18. september på kalenderen. I 2019/2020-sesongen vant daværende Bergen 28-25.
– Alle gode ting er tre. Vi har en god flyt og vi møter veldig godt forberedt, sier han.

Nytt navn
Lørdagens motstander i Framohallen, Bergen, skiftet som kjent navn og identitet til Bergen Håndball i forkant av sesongen. Det har ikke hatt umiddelbar effekt på resultatene. Sorttrøyene kommer inn i morgendagens oppgjør med kun ett poeng på tre kamper. Poenget ble hentet mot Halden (28-28) på hjemmebane, mens Runar (37-32) og Nærbø (27-23) ble for sterke i de to andre oppgjørene så langt i Rema 1000-ligaen.
– Selv om gamleklubben er lagt ned på et vis, spiller de i samme hall og det er de samme menneskene som står bak. For meg blir det det et møte med gamle kjente og det er alltid spesielt, selv om vi bokstavelig talt møter et lag i nye drakter, sier Matic som ble belønnet med tre poeng (nest best) på ØIF Arendals spillerbørs mot Sandefjord på onsdag.

Revansje
ØIF Arendal møter til kamp med tre strake seire i Rema 1000-ligaen. I første serierunde ble Kristiansand sendt hjem med 30-25, før Haslum ble slått i målorgien i Nadderudhallen sist søndag (35-31). Onsdag ble som nevnt Sandefjord sendt hjem med 29-25-tap.
– Jeg er fornøyd med egen utvikling, men både meg og laget har mye å arbeide med. Vi skal levere en bedre prestasjon i morgen enn vi leverte i sist kamp. Det er ikke bare å hente to poeng i Bergen. Historien viser at det er en vrien nøtt, selv om vi har endt høyere på tabellen mot dem de siste årene. Framohallen er en vanskelig bortebane, men vi reiser til Bergen for å snu statistikken og vinne, fastslår han.

– Og for å feire din kamp nummer 50 i ØIF Arendal-trøya?
– Riktig, avslutter ØIF Arendals playmaker Mario Matic – eller vandrende håndballbibliotek, som lagkompis Magnus Søndenå beskrev ham som i sesongoppkjøringen.

Lørdagens kamp i Framohallen har avkast klokken 1700. Kampen skulle opprinnelig vært spilt søndag kveld, men ble fremskjøvet grunnet tirsdagens kvalifiseringskamp mot franske PAUC i Sparebanken Sør Amfi.