SØNDENÅ:- Alltid spesielt å møte gamle lagkompiser, men enda mer gøy å gi dem juling – ØIF Arendal

SØNDENÅ:- Alltid spesielt å møte gamle lagkompiser, men enda mer gøy å gi dem juling

Det sier Magnus Søndenå før morgendagens bortemøte med tidligere lagkamerater i Haslum. Søndenå spilte for bæringene i fire sesonger.

Magnus Søndenå møter gamleklubben og gamle lagkompiser i morgendagens Rema 1000 liga kamp borte mot Haslum. Her er Søndenå i aksjon mot polske Gornik Zabrze sist søndag.

-Alltid spesielt å møte gamle og gode venner, sier Magnus Søndenå til oifarendal.no som sammen med Kristijan Jurisic begge har spilt for rødtrøyene tidligere.

Kompiser
Flere av spillerne i Haslum har han fortsatt god kontakt med, som målvakt Trond Tjemsland, Anders Røe og Håvard B. Johannesen. Spesielt sistnevnte har han hyppig kontakt med etter årene i Nadderudhallen. Johannesen var for øvrig midlertidig sørlending en periode da Søndenå spilte i dansk håndball. Johannesen spilte for vår erkerival Kristiansand Topphåndball i en sesong, før han vendte hjem til Haslum igjen.
– Det er ikke første gang at jeg møter gamle lagkamerater. Håndball-Norge er et lite miljø på dette nivået og alle kjenner alle, men det er alltid litt spesielt likevel. Jeg er klar for å gi dem litt juling, akkurat slik jeg gjorde på trening med dem i årene der inne. Det er litt av sjarmen med å møte gamle kjente, smiler Magnus Søndenå.

https://arendal.nth.webcore.no/2021/07/18/stort-overgangs-intervju-jeg-har-alltid-hatt-en-sterk-tilhorighet-til-sorlandet/Uavgjort sist
Vestfoldingen vokste opp i Sandefjord Håndball, før han hadde et mellomspill i Follo før de fire sesongene i Bærum. Han kom til ØIF Arendal i sommer etter et opphold i dansk håndball. Haslum sliter med skader på en rekke spillere og har vært maksimalt uheldige. Torsdag kom beskjeden om at høyreiste Felix Lunde er av spill i et år.
– Jeg håper alltid at kolleger på håndballbanen kommer raskt tilbake, men det er ingen som kan la seg lure av at Haslum har en lang skadeliste. Haslum spiller aldri dårlig over lang tid og det er nok av rutine og erfaring i troppen deres. Vi skal først og fremst konsentrere oss om eget spill. Om vi holder oss til kampplanen, har vi nok kvalitet til å vinne, mener han.
I tilsvarende kamp sist sesongen, ble det 27-27. ØIF Arendal lå lenge bak vertskapet, men takket være en solid opphenting og ikke minst det som siden ble årets mål i Rema 1000-ligaen – det direkte frikast ved full tid, signert Laurits Rannekleiv, ble det poengdeling da.
Den venstrehendte bakspilleren spår en kamp med høyt tempo.

Mye mål
– Det er to lag som liker og skal løpe mye. Derfor tror jeg det blir en skikkelig fartsfylt kamp, selv om jeg egentlig har gitt å spå hvordan kamper både blir og forløper. Men, mye mål tror jeg det blir, mener Søndenå som ble toppscorer med seks mål sammen med Jørg William Fiala Gjermundnes i serieåpningen mot Kristiansand for halvannen uke side.
Haslum på side spilte en solid førsteomgang og ledet lenge mot Elverum. Bæringene klarte ikke å følge opp etter hvilen og tapte 37-24 i Terningen Arena.
– Som sagt handler det om å få kampen inn i vårt spor. Vi tror på eget spill og skal vike minst mulig fra konseptet vårt. Skal vi spille om medaljer, må vi vinne mot Haslum. Vi er nødt til å være på vårt beste for å knekke dem, avslutter en optimistisk Magnus Søndenå.

Magnus Søndenå i Skarpnes Invitational mot Fold HK i oppkjøringen.

Kompiser på rad
Og om ikke søndagens gjensyn med gamle lagkamerater, blir det neppe annerledes – heller enda mer spesielt – når moderklubben Sandefjord står klare kommende onsdag i Sparebanken Sør Amfi. Men, først Haslum:
– Én kamp av gangen. Nå går vi inn i en periode som er knalltøff og da kan vi ikke begynne å tenke på mer enn neste motstander i hodet av gangen. Og neste motstander er Haslum, avslutter Magnus Søndenå.
– Åtte kamper på 26 dager, er dere klare for dette?
– Ja, det er vi. Mer er det ikke å snakke om. Det er dette vi trener for, svarer han kontant.

Både Haslum og ØIF Arendal stiller med ny trener denne sesongen. Vår egen André Jørgensen Hofstøl og Luka Panza overtok som kjent ansvaret på permanent basis i vår, mens Tom-Erik Skarpsno gjeninntok hovedtrenerrollen i Haslum i sommer, etter å ha vært henholdsvis daglig leder i Haslum og Bækkelaget-trener siden sist han var hovedtrener i Haslum.

Søndagens kamp har avkast klokken 18 i Nadderudhallen.