VANT 30-25: – Det er alltid deilig å fly hjem seieren – ØIF Arendal

VANT 30-25: – Det er alltid deilig å fly hjem seieren

Etter å ha kjent godt på hverandre det første kvarteret, flydde Sondre Paulsen og ØIF Arendal over og fra gjestene fra Kristiansand og vant 30-25.

Sondre Paulsen fløy inn en rekke scoringer i lokaloppgjøret mot Kristiansand i kveld.

– Flyvere bør være en del av alle lag sitt repertoar, gliser Sondre Paulsen etter 30-25 mot Kristiansand i Slaget om Sørlandet.

KAMPFAKTA LIGGER NEDERST I ARTIKKELEN.

-Deilig å fly inn
Etter å ha kjent på hverandre det første kvarteret, sa ØIF Arendal – anført av en glitrende Kristijan Jurisic og en aldri så liten – eller store – kristiansander, Jørg William Fiala Gjermundnes, takk og farvel til alt som het spenning mot Kristiansand. I mellomtiden fløy Sondre Paulsen inn tre mål etter å ha blitt satt perfekt opp av sine medspillere.
– Jeg vil fly hele tiden jeg. Det gikk ikke mer enn minuttet før jeg begynte å mase om at vi måtte fly, sier en strålende fornøyd Sondre Paulsen til oifarendal.no like etter kampslutt.
At flyvere demotiverer motstanderne gjør heller ingenting, skal vi tro klubbveteranen.
– Det gjør noe med moralen til lag som får slike midt i trynet. Derfor er det ekstra viktig å sette inn disse, sier Paulsen som erkjenner at han var svært spent på hvor ØIF Arendal sto målt mot kveldens ambisiøse gjester fra nabobyen.
– Vi leverer solid, knepper til etter hvilen og har kontroll. Jeg tenkte underveis at de ikke hadde så mye mer å komme med. Den følelsen er god å kjenne på. Jeg er veldig fornøyd med gjennomføringen, til tross for at vi slipper dem unødig nærme en stund der, sier han videre.

Dro fra
Som sagt, så gjort. Gjestene fra Kristiansand startet imidlertid friskt og lå foran, men Paulsen & co begynte å dra og gikk til pause med 17-12. Etter hvilen var det liten tvil om hvor seieren skulle havne. Spørsmålet var heller hvor stor den skulle bli. Fem minutter ut i andre omgang sto det 20-13 på tavla, og 24-15 etter drøye ti minutter ut i siste omgang. ØIF slapp seg ned utover i omgangen og Kristiansand pyntet på resultat, slik at Slaget om Sørlandet endte med 30-25. André Jørgensen Hofstøl er ikke like fornøyd etter kampen slik Sondre Paulsen er.
– Slik kampen skred frem, er jeg ikke fornøyd. Vi ledet med ni midtveis i andre omgang. Da skal vi jage enda mer, men slipper oss ned. Fornøyd med at vi vinner og det er er selvsagt deilig å komme i gang, men vi kan ikke tillate oss å falle ned slik. Hadde du spurt meg på forhånd at vi skulle vinne 30-25, ville jeg vært fornøyd, men ikke slik kampen forløp, sier Jørgensen Hofstøl.

Nådde nesten
På forhånd hadde spillerne satt et mål om å sette inn 30 mål, samt slippe inn mindre enn 24.
– Vi treffer omtrent på målet vårt. Nå skal vi ta med oss det positive fra denne kampen og videre inn i forberedelsene til søndagens kamp mot Gornik, sier han videre.
– Men ekstra deilig å slå Kristiansand?
– Alltid, avslutter André Jørgensen Hofstøl.

Eller sagt med andre ord: ØIF Arendal vant Slaget om Sørlandet. Søndag venter Gornik Zabrze.

Slik var kampen:
4-4 (8 min)
5-6 (12 min)
10-9 (20 min)
14-11 (25 min)
17-12 (pause)
20-13 (35 min)
24-15 (41 min)
26-19 (47 min)
29-23 (56 min)
30-25 (slutt)

Kampfakta ØIF Arendal – Kristiansand Topphåndball 30-25 (17-12)
Rema 1000 ligaen 01.09.2021
Tilskuere: 900 (utsolgt, dog maksimal kapasitet grunnet smittevernshensyn)

ØIF Arendal:
Kristijan Jurisic og Ivan EresAdrian G. Evensen, Henrik Øygarden, Mario Matic (2), Richard Lindstrøm, Sondre Paulsen (4), Magnus Søndenå (6), Kristian Rammel (1), Jørg William Fiala Gjermundnes (6), Fredrik U. Venemyr, Jakob F. Lorentzen, Olaf R. Hoffstad (2), Lars H. Jakobsen (1), Frederik Børm (4), Sebastian L. Simonsen.
Kristiansand Topphåndball: Mark van der Beucken (1), Matija Spikic – Michael Potoczny (2), Eigil Feddersen, Øyvind Frigstad (5), Mads Alfer, Eric N.S. Jensen (3), Dominic Grimstad (1), Tollef O. Lindqvist (2), Preben Egeli (1), Eirik Køpp (1), Sebastian Schultz Hansen (2), Kristoffer Haugen Pedersen, Victor Skillhammar, Håkon André Pettersen (1)
Dommere: Andreas Nygren og Andreas Daviknes Borge
Utvisninger: ØIF Arendal, Kristiansand Topphåndball,