SLAGET OM SØRLANDET: – Vi tar med oss godfølelsen fra europacupen og inn i serieåpningen – ØIF Arendal

SLAGET OM SØRLANDET: – Vi tar med oss godfølelsen fra europacupen og inn i serieåpningen

Kristijan Jurisic ble søndag kåret til banens beste spiller mot Gornik Zabrze. Den følelsen tar han med seg inn i kveldens – og historiske – lokaloppgjør mot Kristiansand.

Kristijan Jurisic, her i hyggelig passiar med støtteapparatet under gårsdagens trening.

-Lokaloppgjør skal smelle. Kristiansand kommer til å være klare fra første stund. Vi er klare og står klare når fløyta blåser. Da vil det automatisk smelle. Det er dette som er gøy, smiler Kristijan Jurisic før Slaget om Sørlandet – ØIF Arendal vs. Kristiansand Topphåndball.

Ordkrig
KRS-trener Tobben Evjen har som forventet plassert favorittstempelet på Jurisic og ØIF Arendal. Jurisic har ingen problemer med å plassere favorittstempelet på eget lag, men er klar på at avstandene i norsk herrehåndball ikke er så store som enkelte vil ha det til.
-Dette er ikke som i kvinnehåndball, der avstanden som oftest er større mellom nyopprykkede lag og etablerte topplag. I herrehåndballen her hjemme er avstandene mindre. Kristiansand har ambisjoner om å levere resultater, hentet inn noen gode spillere og vist gode takter i sesongoppkjøringen. Vi skal møte dem maksimalt skjerpet og med en god matchplan, sier Jurisic, som sammen med lagkameratene, brukte første del av gårsdagens trening til å studere Eirik Køpp og Kristiansands spillbevegelser defensivt og offensivt.
-Denne kampen betyr mer enn bare kampen i seg selv. Slike kamper gjør enn ekstra skjerpet, fastslår han.

Perfekt!
Jurisic, som storspilte i søndagens kvalifiseringskamp borte mot Gornik Zabrze, betegner lokaloppgjøret onsdag kveld som en perfekt åpning på sesongen.
– Litt kjedelig at hallen ikke kan fylles helt opp, men det får vi ikke gjort noe med. Det gjør ikke meg noe at det smeller skikkelig i første kamp, sier han videre.

– Da er det kanskje bare dumt å spørre om du er spent?
– Det er serieåpning og lokaloppgjør, smiler han.
Jurisic kom som nevnt godt fra søndagens kamp mot Gornik Zabrze. Etter drøye ti minutters spill sto det hele 2-8 på måltavla, mye takket være bæringens målvaktspill i kombinasjon med et knallhardt forsvar. Han ble også kåret til banens beste spiller.
Jurisic brukte gårsdagens trening til å tøye. En sliten legg, gjorde at hovedtrener André Jørgensen Hofstøl ikke ønsket å ta noen sjanser før dagens oppgjør.
– Kun for å være på den sikre siden, smiler han.
– Ingen fare. Kristijan er klar, men det er ingen vits å ta noen unødige sjanser, sier Jørgensen Hofstøl som foruten Sander L. Simonsen, Laurits Rannekleiv og Herman Thysted har resten av troppen disponibel.