G18: Vant finale i Skjærgårdslekene med storseier – ØIF Arendal

G18: Vant finale i Skjærgårdslekene med storseier

Øyestad IF Håndball G18 vant i helgen tradisjonsrike Skjærgårdslekene i sin kohort. I finalen ble den gamle eliteklubben Kjelsås smadret med hele 26-14.

Istvan Tellefsen og Henrik Øygarden og resten av spillerne leverte en solid turnering i Tønsberg sist helg. Her avbildet i forsvar – som nettopp, i samarbeidet med målvaktene, ble avgjørende for den solide helgen. Foto: Preben Stenseth

Etter nøyaktig ni måneder med kun internkamper, reiste 16 spilleklare gutter til Skjærgårdslekene for endelig å spille kamper igjen.

Gruppespill
I gruppespillet var guttene i fyr og flamme. De løp over Tromsø (31-14), samt la ned en flott innsats i forsvar. Lagets tre målvakter kom på banen og stengte buret i tur og orden.
Mot Bjørnar ble det en slitekamp. Den klassiske undervurderingsfellen var på tapetet, ettersom Tromsø-seieren og at Tromsø slo Bjørnar, men kjennetegn på gode lag er at man vinner selv på dårlige dager. Gutta dro i land seieren med 27-25.

Øyestad IF Håndball G18 vant i helgen Skjærgårdslekene. Turneringen ble arrangert i kohorter, og ØIF-gutta vant sin kohort.

Semifinale
Semifinalen mot Sotra ble en fartsfylt kamp, med mange taklinger, solide dueller med påfølgende mange utvisninger. Vestlengingene hang med til langt i andre omgang. Igjen var det solid forsvarsspill og målvaktsspill som ble tungen på vektskålen.


Finalen
Finalen ble en stor opptur for guttene. Motstander Kjelsås – for øvrig Kristian Kjellings barndomsklubb, har ved flere anledninger vært et hakk for vasse for ØIF Arendals gutter. Men, en gang må være den første og etter første omgang sto det 14-4 (!). Aggressivt forsvar, fantastiske keepere og en mer eller mindre djevelsk stemning hos samtlige spillere dro en solid seier i land.
Denne turneringen ble en god pekepinn for hvor vi ligger målt mot nasjonalt toppnivå.
Øyestad IF Håndball G18 skal som kjent i aksjon 4. september. Da venter Sandefjord og Vålerenga i kvalifisering til den landsomfattende Lerøyserien på hjemmebane.

PS: Skjærgårdslekene ble for øvrig spilt i tre kohorter. Hver kohort hadde sitt eget sluttspill.