En stor idrettskarriere er over. Takk, Magnus Jøndal! – ØIF Arendal

En stor idrettskarriere er over. Takk, Magnus Jøndal!

Dermed er dagen kommet. En stor idrettskarriere er over. Etter ham vil takknemlighet stå igjen.

Magnus Jøndal spilte sin siste håndballkamp på toppnivå i dag. Jøndal bidro sterkt til to seriemesterskap til ØIF Arendal og ikke minst cup-gullet i 2014, men mest av alt har han og landslagskollega Bjarte Myrhol blitt symbolet på den nye norske håndballkulturen.

Han sier ikke så mye, vår tidligere stjernekant Magnus Jøndal. Nå har han sagt sitt gjennom solide holdninger, en haug med gode opplevelser for landslaget og klubber som vår egen. Takk for alt du har gitt av opplevelser, Magnus Jøndal! En karriere til ettertanke er over.
Dagens kamp – og tap – mot Danmark i kvartfinalen, ble også Bjarte Myrhols siste kamp.

Symbol
For vi i ØIF Arendal føler vi «eier» bittelitt av Magnus Jøndal. Sommeren 2014 kom kantspilleren til Arendal og ØIF Arendal inn med sine holdninger, sin personlighet og ikke minst en dedikasjon til utvikling i alt som kan gjøre ham selv og laget bedre.

Siden bidro han sterkt til to seriemesterskap og cupgullet vårt i 2014. Etter to år i ØIF Arendal, dro han videre til dansk håndball, før den tyske storklubben Flensburg fikk nyte godt av hans tjenester de siste årene. Etter dagens tap mot Danmark i OL er det slutt. En stor karriere er over. For Jøndal er, sammen med Bjarte Myrhol selve symbolet på at en dedikert egenutvikling og laget med stor L er det som skaper fremgang over tid. De er begge symbolet på kulturen som har gjort at norsk herrehåndball gikk fra å være en b-nasjon til gjennombruddet i EM i Polen i 2016.

Læremester
For få timer siden skjøt Jøndal sine siste skudd, sto last og brast med egne ferdigheter i møtet med fysisk langt større bakspillere fra sin posisjon på kanten i forsvar – og ikke minst bidro med alt av erfaring, rutine og kløkt. Denne gangen holdt det ikke for å vippe Danmark av pinnen, men sett i et generasjonsperspektiv er hans innsats, vilje til å bli litt bedre hver eneste dag og hans personlighet en lærebok fremtidens håndballspillere kan lære av.
Og det er nettopp lærer Jøndal skal jobbe med fremover. En bedre læremester går det neppe an å få.

Igjen, takk for alt du har gitt oss i ØIF Arendal og ikke minst opplevelsene du har vært med på å skape med flagget på brystet. Takk og lykke til, videre med et liv utenfor håndballen, Magnus! Og, takk Bjarte! Dere vil begge gå over i historiebøkene med store overskrifter!