ZAMBIA: – Det vises en idrettsglede mange kan lære mye av – ØIF Arendal
Christoffer Jacobsen, Zambia, "Sport in action", Livingstone

ZAMBIA: – Det vises en idrettsglede mange kan lære mye av

Tromøymannen Christoffer Jacobsen har i to år arbeidet med å etablere håndball som idrett i Livingstone i Zambia. Fremover skal de zambiske håndballspillerne spille i ØIF Arendal-drakter!

Tromøymannen Christoffer Jacobsen startet høsten 2019 opp et idretts- og håndballprosjekt i Zambia gjennom Idrettens fredskorps. Nå tar han med seg et lass med ØIF Arendal-drakter og utstyr til det afrikanske landet.

-Veldig givende og gøy at en stor klubb som ØIF Arendal ønsker å bidra til å utbre håndballen, smiler Christoffer Jacobsen om draktene og utstyret som Jacobsen tar med seg når han om én uke reiser tilbake til Zambia og byen Livingstone.
-Da vi fikk forespørsel om å bidra til dette flotte prosjektet, var det ikke vanskelig å si nei. Vi sitter på en del utstyr og er veldig fornøyd å kunne bidra til at prosjektet blir enda bedre. Jeg gleder meg til å se bilder av de nye håndballspillerne iført ØIF Arendal-drakter, sier daglig leder i ØIF Arendal, Bjørn-Gunnar Bruun Hansen.

Idrettens fredskorps
På ettersommeren i 2019 flyttet Jacobsen til Zambia som en del av Idrettens fredskorps, med programmet «Sport in action» i bagasjen. Ifølge Norges Idrettsforbunds (NIF) er Idrettens fredskorps et utvekslingsprogram, der frivillige bidrar med sin idrettsfaglige kompetanse på skoler, i idrettslag og i lokalsamfunn i det sørlige Afrika. Formålet var å spre varig idrettsglede.
– Dette programmet fungerer. Ungdommen i prosjektet viser en idrettsglede mange kan lære mye av. Den er genuin og må innrømme at jeg er litt stolt over det som skapt frem til nå, sier tromøymannen videre.

Dette er et av guttelagene som tromøymannen Christoffer Jacobsen har startet opp i Livingstone, Zambia. Her er laget dresset opp i moderklubben IF Traumas drakter.

Ufrivillig corona-pause
Før corona-epidemien brøt ut mars året etter, rak tromøymannen å etablere tre jentelag og fire guttelag på de åtte månedene han var i Zambia. Siden har prosjektet levd på egenhånd gjennom pandemien – med Jacobsen ufrivillig ventende hjemme på Tromøy. Nå skal han ned igjen til Zambia og Livingstone, som for øvrig har fått sitt navn etter den sagnomsuste britiske misjonæren og oppdageren David Livingstone – kanskje best kjent for mottaker av det legendariske sitatet: «Dr. Livingstone, I presume?». Avsender var Henry Morton Stanley som da hadde vært på søk etter nettopp Livingstone i nær 250 dager.

Donasjoner
– Prosjektet har tidligere fått en del donasjoner av drakter og utstyr fra andre lokale idrettslag. Gleden spillerne viser når de får nytt – og likt tøy, er fantastisk. Jeg kan på forhånd garantere at de blir ekstra stolte når skal trene og spille i drakter fra en av de beste norske håndballklubbene, sier en fornøyd Jacobsen til oifarendal.no.

Han oppfordrer samtidig flere idrettslag til å donere utstyr til prosjektet.
– Jeg skal sørge for at alt utstyr som doneres blir fraktet ned og tatt i bruk. Det er bare å ta kontakt med meg før onsdag 4. august. Da får jeg nok tid til å pakke om før avreise, avslutter Christoffer Jacobsen.

Vi ønsker Christoffer og det voksende håndballmiljøet i Zambia lykke til!