VANT OVERLEGENT: Tidenes mest komplette mannskap? – ØIF Arendal
Aleix Gómez, FC Barcelona Foto: EHF

VANT OVERLEGENT: Tidenes mest komplette mannskap?

Treneren avsluttet med sin tredje CL-tittel – og over femti (!) titler totalt i en og samme klubb. Laget hans vant 20 av 20 matcher i Champions League. Var vi i kveld vitne til tidenes mest komplette mannskap i internasjonal klubbhåndball?

Aleix Gómez, FC Barcelona Foto: EHF

Barcelona vant i kveld Champions League med overbevisende 36-23 mot Aalborg i finalen i Champions League. Katalanerne tok dermed sin 10. pokal, i turneringen som skiller verdens beste klubblag fra hverandre. Det var mange som hadde håp om at Aalborg og den eneste norske spilleren i finalen, Sebastian Barthold skulle fortsette sitt eventyr i finalen. Slik gikk det ikke, selv om Barthold scoret tre mål i finalen.

Ser man nærmere på statistikken hadde spanjolene 58 skuddforsøk, mot Aalborgs 43. Da skal det litt mer til enn noen solide målvaktsprestasjoner til for å vinne en kamp. Dog, våre danske venner – som kommer til Arendal og Skarpnes Invitational 13.-15. august, måtte rett og slett gi tapt for overmakten.

For etter Aalborgs friske start og ledelse 4-1, var det kun Barcelona det hele handlet om. De viste frem en bredde og et tempo slitne Aalborg-bein ikke kunne hamle opp med. Barcelona anført av – hele laget – løp i kjent stil inn mål etter mål.

Barcelona ble for øvrig det første laget som scoret over 500 mål i én og samme sesong i Champions League. Den milepælen ble nådd i gårsdagens semifinale mot Nantes. I dag ble den smekre turbohåndballen for en dessert å regne. Nye 36 mål ble banket og kontret inn fra alle hold mot tapre dansker.

Dermed kan Barcelonas trener Xavier Pascual kjenne litt ekstra lenge i kveld på sin tredje Champions League-tittel og x-antall titler i spansk håndball. Han ble hovedtrener i Barcelona i 2009. Neste sesong skal han trene Romania og de rumenske mesterne Dinamo Bucuresti.

Aleix Gomes ble Barcelonas toppscorer med 9 mål. Den tidligere Rema 1000-liga spilleren Lukas Sandell scoret 8 for Aalborg.

Om Barcelona er tidenes mest komplette klubblag, er det sikkert delte meninger om. Det som få bør være uenig i, er at Barcelona i historiebøkene for alltid vil være kongen på haugen i 2020/2021-sesongen.

PS: Selv om Champions League er ferdig, er ikke alt over på den internasjonale arenaen riktig ennå. Den tyske bundesligaen er ennå ikke ferdigspilt. I Danmark spiller Aalborg og Bjerringbro den tredje, avgjørende finalekampen i DM onsdag kveld.