Barcelona med ny scoringsrekord i Champions League – ØIF Arendal
Aleix Gómez, FC Barcelona Foto: EHF

Barcelona med ny scoringsrekord i Champions League

Tidligere i dag sjokkerte Aalborg håndballverden da Paris SG ble slått 35-33 i den første semifinalen i Champions League. I finalen møter våre danske venner Barcelona. De har allerede satt ny rekord før søndagens finale.

FC Barcelonas Aleix Gómez scoret Barcelonas mål nr. 500(!) i Champions League i kveld. Foto: EHF

Spanjolene – uten kommende sesongs Aalborg-spiller Aron Palmarsson på banen, hadde i realiteten kontroll på Nantes i den andre semifinalen. Franskmennene, som for øvrig slet mot ØIF Arendal i kvalifiseringen til EHF-cupen høsten 2019, var oppe på 17-17 i den andre omgangen, men Barcelona fullførte slik betting-selskapene og alle andre som på forhånd hadde en mening om hvordan denne semifinalen skulle ende – med Barca-seier.

15-13 ved pause ble til 31-26 etter full tid i Køln. Det som imidlertid forteller enda mer om spanjolenes sesong er scoringsrekorden. I semifinalen nådde Barcelona et halvt tusen mål i Champions League på én (!) sesong. I morgendagens finale blir det garantert flere.

Barcelona spiller for øvrig sin 13. finale i Champions League, med åtte seire så langt. Laget har også vunnet samtlige kamper i turneringen denne sesongen.
Barcelonas seiersrekke og scoringsrekord er ikke annet enn imponerende. Imponerende var også Aalborgs seiersbombe, som gjester ØIF Arendal i Skarpnes Invitational i august, sin opptreden mot Paris SG tidligere i dag.

Bettingselskapene tror naturlig nok på Barcelona i søndagens finale, men håndball er håndball. Aalborg er Aalborg.

Søndagens finale har kampstart 18:00. Kampen sendes på Viaplays plattformer.