Gunnar Pettersen gir seg som trener i Kristiansand TH – ØIF Arendal

Gunnar Pettersen gir seg som trener i Kristiansand TH

Mandag kveld ble det kjent at Kristiansand TH rykker opp i Rema 1000-ligaen. Det blir uten Gunnar Pettersen på trenerbenken. Alt tyder på at opprykket ble hans siste meritt på toppnivå.

Tidligere landslagstrener Gunnar Pettersen gir seg i Kristiansand Topphåndball. Det er ennå ikke klart hvem som blir hans etterfølger.

– Jeg hadde en 1-årskontrakt med Kristiansand TH. Den er nå fullført. Nå tar andre over, meddeler eks-landslagsjefen til oifarendal.no mandag kveld.

Mål nådd
Våre rivaler i sør har de siste årene hatt ambisjoner om å rykke opp til Rema 1000-ligaen. Det skjedde i kveld, basert på vedtaket om at serielederen etter halvspilt sesong i 1.divisjon rykker direkte opp i Rema 1000-ligaen.
– Målet var å rykke opp, noe vi klarte, sier Gunnar «GP» Pettersen som har erfaring fra skrivebords-opprykk fra Sandefjord i fjor vår.
Da skulle Sandefjord ha spilt kvalifisering, men corona-situasjonen resulterte i at Sandefjord ble lag nummer 13 i Rema 1000-ligaen uten å måtte gå gjennom en kvalifisering.
Pettersen reiste deretter – noe overraskende – til Kristiansand for å trene Kristiansand TH opp i det celebre selskap. Det ble med andre ord kun én sesong i Kristiansand TH for den meritterte mossekråka.

Går glipp av
Dermed går han glipp av neste sesongs lokaloppgjør mellom Kristiansand TH og ØIF Arendal.
– Dette betyr utvilsomt mye for Sørlandet og herrehåndballen. Alt ligger nå til rette for noen interessante oppgjør, mener Pettersen – som opprinnelig hadde planer om å gi seg som trener på toppnivå i 2008. Slik ble det som kjent ikke for ringreven Herulf og Moss – eller Sandefjord for norske håndballkjennere.
Han har etter EM på hjemmebane i 2008, som landslagssjef for de norske håndballherrene, blant annet trent Vipers Kristiansand, Sandefjord og sist Kristiansand TH. Det blir ifølge ham selv antakelig også det siste i en imponerende karriere på høyeste nivå, både nasjonalt og internasjonalt. Eller?
– Det er fullt mulig at jeg engasjerer meg i noen yngre lag.
For Arendal vs. Kristiansand skal han se fra sofakroken.
– Ja, det blir nok til det. Gøy blir det i allefall. Norsk håndball får et solid lokaloppgjør, avslutter en av Norges mest meriterte og respekterte trenere i moderne tid, Gunnar Pettersen overfor oifarendal.no.

Det er ikke klart hvem som blir Pettersens arvtaker i Kristiansand TH – Rema 1000-ligaens ferske nykommer.