Gladsak fra Jobbklar og Optimera! – ØIF Arendal

Gladsak fra Jobbklar og Optimera!

ØIF Arendal elsker gladsaker fra sponsorfamilien. Denne gangen er det Jobbklar og Optimera Proffsenter Arendal som står for nyheten! Øystein Vildskog Sølvberg har nemlig gjennom Jobbklar fått fulltidsjobb hos Optimera Arendal!

Det siste året har bydd på flere gladsaker fra sponsorfamilien, og nå starter vi også det nye året med en ordentlig gladsak fra Jobbklar og Optimera!

For Øystein Vildskog Sølvberg har gjennom ØIF Arendal sponsorene, Jobbklar og Optimera fått seg fast jobb. Det er en utrolig flott gladsak, ikke bare for at sponsorer samarbeider på tvers av sponsornettverket, men også på betydning av hvor viktig en fast jobb er for Øystein.

For Øystein forteller nemlig at veien til fastjobb har vært utfordrende…

– Det har vært en lang vei å gå fra livet jeg levde som rusmisbruker frem til 2016. Etter å ha vært i langtidsbehandling fra 2016 flyttet vi til Arendal våren 2019. Vi er nå godt etablert her og jeg stortrives på Sørlandet med ny jobb, forteller han til jobbklar.

Øystein har i første om gang få en arbeidskontrakt ut 2021 med mål om å ta fagbrev og forlenge avtalen med Optimera. Fagbrevet kan Øystein ta «i jobb» hos Optimera, ettersom at de er en godkjent lærlingbedrift. Til daglig jobber han på lageret hvor han ekspederer kunder, samt losser og pakker varer.

– Når det gjelder «Fagbrev på jobb» så er det en veldig god mulighet til endelig å få papirer på at jeg kan og har fullført noe, sier Øystein til jobbklar.

JOBBMATCH: Øystein Vildskog Sølvberg (37) forteller at han har blitt tatt godt imot
hos Optimera. Her sammen med daglig leder Øystein Skjulestad. Foto: Ingmar Brokka
Rike / Jobbklar

Daglig leder Øystein Skjulestad forteller at de er svært fornøyd med ansettelsen og sier at Sølvberg er en rollemodell for de ansatte.

– Det er helt topp at folk får prøvet seg i yrkeslivet. Øystein Sølvberg har vært åpen om sine ting og at han ønsker en ny sjanse til å prøve seg i arbeidslivet. Han har god arbeidsmoral og han har vært punktlig og ryddig fra første dag – det er det viktigste fra starten. Så kommer kunnskap og kompetanse etter hvert, forteller Skjulestad.

Han fortsetter…

En god jobb er god helse, så jeg ønsker at Øystein kan bli fast ansatt hos oss senere. Det er hovedmålet dersom han har lyst. Så er det viktig at han får gode referanser og påfyll i CV-en sin. Det er sånt vi også ser etter når vi ansetter. Vi har også et godt nettverk av arbeidsgivere hvor vi kan anbefale Øystein, forteller Skjulestad

Jobbveileder Marit Henriksen skryter av Optimera Proffsenter Arendal…

– Optimera har hele veien gitt uttrykk for at de ønsker å satse på Øystein og de har gitt ham god oppfølging og tilbakemeldinger i arbeidet. De har også tenkt jobb i et bredt perspektiv i bransjen. Det betyr svært mye for rekrutteringen at arbeidsgivere viser en slik vilje til å gi mennesker en ny sjanse i arbeidslivet, forteller jobbveilederen.

Vi i ØIF Arendal ønsker Øystein gratulerer med ny jobb og gleder oss til å høre fortsettelsen fra Jobbklar og Optimera Proffsenter Arendal!