Pizzabakeren sponser ØIF Arendal-munnbind! – ØIF Arendal

Pizzabakeren sponser ØIF Arendal-munnbind!

ØIF Arendal sponsor og supersupporter Pizzabakeren Myrene og Kystveien ønsker ikke at supportere skal smittes på tribunen. Nå spanderer de munnbind til alle supporterne som kommer på neste hjemmekamp!

ØIF Arendal tar smittevern på største alvor. Det gjør også ØIF Arendals sponsor Pizzabakeren. Pizzabakeren på Myrene og på Kystveien har slått seg sammen og spanderer munnbind på samtlige 200 supportere som kommer på neste hjemmekamp.

LES OGSÅ: – Dette gjør ØIF Arendal for å holde på 200 tilskuere

– Som sponsor og ivrig supporter av klubben synes vi det er flott å kunne stille opp på denne måten, det forteller daglig leder hos Pizzabakeren Myrene Marius Røe Jensen.

Se også risikoer ved bruk av munnbind nederst i denne saken!

Prosjektet var egentlig tenkt allerede til forrige hjemmekamp. Men munnbindene ble forsinket i tollen!

– Dette er vaskbare munnbind så vi håper at publikum gjenbruker dem på kampen mot Bækkelaget 13. desember, forklarer Marius.

ØIF Arendals administrasjonssjef Ole Aasen er strålende fornøyd.

– Dette er helt fantastisk. Og kanskje hjelper dette tiltaket oss også med å få lov til å være 200 tilskuere på hjemmekampen mot Sandefjord den 29. november. Det er håpet vårt i alle fall, forklarer han bak munnbindet.

Du er ikke redd at publikum blir vanskeligere å høre bak en slik munnbind da Ole Aasen?

– He, he! Aldri i verden. Har du noen gang hørt Jørn Holmestrand rolig på en kamp (leder i Svermen, red.anm.). Nei, dette kommer til å gå aldeles utmerket.

Merk også at det finnes noen negative faktorer knyttet til munnbind. Her er hva lokale smittevernsmyndigheter sier om dette:

Munnbind er et ekstra tiltak til god avstand, rene hender, holde seg hjemme med symptomer og iverksettes kun lokalt ved store smitteutbrudd og når folk ikke kan holde avstand på 1-2 meter (f.eks kollektivtransport i Oslo, hvor det er høyt smitte).

Munnbind gir falsk trygghet og folk kommer nærmere hverandre med munnbind enn uten, fordi de tror de er trygge. Altså de viktigste og mest effektive forebyggende tiltak «glemmes». Avstand på 1 meter, men normal tale forebygger 80% (roping/synging må man ha 2 meter). Tett kontakt med munnbind forebygger 40%- forutsatt at munnbindet oppfyller tetthetskravene.

Vi har heller ingen garanti for tettheten på slike munnbind og kan ikke gå god for at disse oppfyller krav til munnbind. Godkjenning er det ikke vi som gjør. Dette må til laboratoriet (forsvaret eller statens legemiddelverk). Det er derfor litt risikabelt å utlevere disse munnbindene uten at dere tydeliggjør eget ansvar ved bruk.

Folk er også lite flinke med å sprite hender før de setter på munnbind og før de tar det av seg. Mitt inntrykk er også at folk og tar seg, generelt, mere til ansiktet når de har det på seg. Mao, der er risiko for at de kan påføre viruset til ansiktet om de ikke er nøye med håndhygiene.