Elverum-ØIF Arendal et gulloppgjør! – ØIF Arendal
William Fiala Gjermundnes

Elverum-ØIF Arendal et gulloppgjør!

Dagen vi har ventet på er her og da snakker vi ikke om juleaften men kampen mellom Elverum-ØIF Arendal. Gulloppgjør i Terningen Arena. Kanskje den største kampen i norsk herrehåndball!

Årets sesong i 2020 har utentvil vært et utrolig merkelig år. For om vi husker tilbake til sist denne kampen skulle spilles, Elverum – ØIF Arendal i Terningen Arena så var det nesten uvirkelig at kampen skulle gå for tomme tribuner.

Mens nå er det nesten uvirkelig å tenke at vi noen gang har spilt for fulle tribuner.

Elverum har lagt mye press på at selv om Terningen Arena ikke er full under dagens kamp så vil en høre supporterne, og det også godt. Den muligheten får dessverre ikke våre gutter, det blir som i fjor en kamp uten Arendalitter på tribunen hvor vi blir nødt til å holde oss hjemme. For sikkerhetens skyld er det også bra, men vi skulle mer enn noe annet vært der og støttet opp under våre helter.

…Og det skal vi også prøve å gjøre. For vi ønsker at du sender oss et lite klipp eller bilde av deg i ØIF Arendal drakt, flagg eller hva det måtte være i røde og sorte farger. La oss vise gutta at vi fortsatt står bak ryggen og heier på dem, men dog bare fra den andre siden av TV-skjermen.

Dersom du ønsker å være med så send ditt bidrag til simen@oifarendal.no eller via facebook/instagram innen klokken 16:00 i ettermiddag, så skal vi sammen #Gjør(e)DuStolt.

LES OGSÅ: Supporterbloggen – Toppoppgjøret i de indre skoger! » ØIF Arendal (oifarendal.no)

Før kveldens stor match så har ØIF Arendal trener Marinko Kurtovic i intervju med handballprogrammet Tettpå prøvd å sette ord på høsten og årets sesong så langt.

– Det har vært en veldig god start men så har det blitt litt små hakkete gjennom første del av sesongen. Vi har dessverre ikke vært stabile nok så langt.

På spørsmål om han savner Svermen og trøkket i Sparebanken Sør Amfi så ler Marinko og sier…

– Ja, altså nå er det lett å skylde på slike ting. Såklart savner vi trøkket og stemningen fra publikum. Men vi har et ansvar i laget og laget det livet vi trenger og støtte hverandre. Vi har hatt noen dårlige øyeblikk som første omgangen hjemme mot Sandefjord, men sånn er det bare.

– Men det skal også sies at vi har en god moral i laget, og så lenge fløyten ikke er blåst av så kjører vi på!

Marinko Kurtovic fra tidligere i sesongen

Akkurat slik er mentaliteten i gruppen før dagens kamp også. For som tidligere nevnte så har Laurits Mo Rannekleiv meldt om at vi skal ut der å overraske Elverum.

Slikt får vi nok også høre mer av i dag når intervjuene med de overnevnte kommer inn etter dagens morgentrening. For vi skal gjennom dagen supplere med innhold i form av bilder og videoer for at du og gutta skal være mest mulig klar når oppgjøret blåses i gang i kveld.

Så hvor god er egentlig Elverum for øyeblikket?

Men før vi får inn intervjuene fra våre egne, så skal vi se litt på hva som faktisk møter oss i Terningen Arena i kveld. For vi kjenner alle til Elverum og de sin stabilitet, men selv om de har gjort så og si rent bord så langt i Rema1000-ligaen så er dagens motstander slettes ikke umulig å slå.

For Elverum har ikke nødvendigvis levert like overbevisende seire i årets Rema1000-liga sesong som tidligere. For ved flere anledninger slik som mot Halden borte (32-33), Haslum borte (31-23) Nærbø borte (23-25) FyllingenBergen hjemme (27-26) Drammen hjemme i NM (30-28) så har dagens hjemmelag slitt gjennom oppgjørende. Riktig nok har også Elverum tapt både hjemme og borte i høstens Champions League, men at de skulle gjøre et plettfritt program i Europas mest prestisje tunge turnering kan nok ingen forvente, selv heller ikke fra hovedpersonene selv.

William Fiala Gjermundnes fra fjorårets hjemmekamp mot Elverum.
Foto: Jan Espen Thorvildsen

Noe annet som er interessant om dagens hjemmelag er at de ikke har noen målscorere som skiller seg betraktelig ut (nå er undertegnede klar over at Elverum har spilte betydelig færre kamper i Rema1000-ligaen enn de fleste andre). Dersom en ser på toppscorerlisten så er det Tobias Grøndahl som har scoret flest for Elverum med 55 mål og med et gj.snitt på 4,2 mål per kamp. Til sammenligning har Sondre Paulsen 82 mål med gj.snitt 5,1 mål per kamp. Akkurat dette med gjennomsnitt er den interessante delen her, for dersom en ser på ØIF Arendal så har vi 4 karer som har scoret gjennomsnittlig 3 mål + i hver kamp. Ser vi på Elverum så har vi hele 6 stykker som leverer 3 eller flere. Det forteller oss noe om kollektiviteten i laget til serietoerne fra innlandet. Det er en gjeng som leverer og er gode sammen.

Når vi først snakker om mål, så er det også interessant å ta med gj.snittet per lag, hvor Elverum topper gj.snitt antall scorende mål med 31,3 mål per kamp. Våre gutter er nærmest til å ta dagens hjemmelag med 29,7.

Elverum er for øvrig også laget som har sluppet inn minst mål, med et gjennomsnitt på 25 mål per kamp. Drammen følger like bak med 25,35, mens ØIF Arendal ligger her på en 3. plass med 26,18 dersom en sammenligner toppen av tabellen.

Så ja, alt tilsier at dagens oppgjør blir tøft. Men det er slettes ikke umulig å slå Elverum. Visst vi sammen tror så kan alt skje, vi lover i hvert fall å hjelpe med å få tenningsnivået ditt og spillerne opp slik at vi er maks skjerpet, om du er på banen eller foran TV-skjermen når det hele blåses i gang.

Se Elverum-ØIF Arendal fra kl. 20:35 på TV2sport2 eller TV2Sumo!