Kristian Berndtsson: – Vi har dessverre en for dårlig innstilling til matchen – ØIF Arendal

Kristian Berndtsson: – Vi har dessverre en for dårlig innstilling til matchen

ØIF Arendal trener, Kristian Berndtsson, prøver å sette ord på hva som skjedde etter dagens match mot Sandefjord.

Sandefjord tok med seg alle poengene hjem til hvalfangerbyen etter oppgjøret i Sparebanken Sør Amfi. ØIF Arendal tapte 30-33 mot tabelljumboen, nå prøver Kristian Berndtsson og forklare hva som skjedde.

– Det er en merkelig kamp. Visst jeg hadde svaret på hva vi gjorde galt så hadde ikke dette blitt som det hadde blitt. Men det er sånn håndball er, vi har nok dessverre en for dårlig innstilling til matchen. Vi tror nok at vi skal slå dette laget uten å være 100% på, men vi ser jo at sånn er det ikke. Spesielt i første omgang hvor vi slipper inn for mange og scorer alt for få mål så er vi ikke tilstede slik som vi burde. Det er veldig kjedelig.

Han fortsetter…

Vi har hatt en lang prat nå etter kampen og prøver å se på hva som gikk galt. Vi skal ikke ta fra Sandefjord noe, for de gjør en god kamp i dag. Vi har gått oss litt fast nå og har hatt en litt synkende trend den siste tiden, sier svensken med henvisning til blant annet NM-exiten.

Han prøver videre å sette ord på skuffelsen for hans egen del og for laget sin del, men svensken velger å se på det hele på en annen måte.

– Så klart er det frustrende både for oss i trenerteamet og for spillerne. Men vi må bare ta ansvaret på oss selv. Vi må alle sammen se fremover nå og se hva vi kan gjøre bedre slik at vi ikke havner i en slik situasjon igjen.

Han fortsetter…

– Vi har lyst å være med å spille om titler og medalje både her hjemme og i Europa, da må vi opp fra i dag. Vi må få et mye høyere toppnivå over tid og ikke dale så mye opp og ned som vi gjør nå. Bunnivået våres må også opp flere hakk, for det kommer alltids dårlige kamper, dessverre. Vi må bare sørge for at de kampene ikke blir som i dag.

– Vi må ta mulighetene vi får, både som individ og lag. Vi har en ambisjon om å bli best her til lands og det skal vi fortsette og strekke oss etter. Dessverre så ser veien litt lengre ut enn hva vi kanskje tror og håpet.

Nå forteller han at gutta skal prøve og samle seg inn mot en ny treningsuke. Dagens kamp skal analyseres og gjennomgås på alle mulige måter. For det er i motgang en lærer, sier ØIF Arendal treneren.

Neste kamp for ØIF Arendal er Nærbø i nye Loen Hallen, 6. desember