Sorry Olaf, dette var ikke greit! – ØIF Arendal

Sorry Olaf, dette var ikke greit!

Da ØIF Arendal ikke fikk flyttet NM-semifinalen risikerte klubben å måtte spille den viktige kampen uten den ferske landslagsspilleren Olaf Richter Hoffstad. Da tok spilleren et tappert valg. – Jeg forstår klubben og skjønner at jeg ikke kan reise på landslagssamling i denne situasjon, kom det bittert fra venstrekanten.

Det var «full forvirring» foran forrige ukes internasjonale landslagssamling. Koronasmitten var gått kraftig opp både i Europa og Norge. Og norske myndigheter hadde strammet til tiltakene, blant annet når det gjelder arbeidsreiser.

LES OGSÅ: – Jeg gleder meg helt sykt

Det var ikke kommet på plass en protokoll for jobbreiser innenfor idretten. Dermed viste man ikke om man som før, kunne ta en covid-19 test når man var vel tilbake i Norge etter kamper/treninger i utlandet. Og på denne måten forsette kamp- og treningsaktivitet om testen var negativ. Eller om man som følge av regjeringens innstramninger, uansett måtte igjennom en 10 dagers karantene ved tilbakekomst.

NM-semifinalen mellom Nærbø og ØIF Arendal spilles 4 dager etter hjemkomst fra landslagssamling.

Heller ikke i dag har denne avklaringen kommet fra norske myndigheter. Derfor må alle spillerne som reiste på samlinger, gjennom en 10-dagers karantene når man er tilbake. Det finnes etter innskjerpingene fra regjeringen, ingen unntak for idretten pt.

Denne vanskelige situasjon forutså ØIF Arendal og Olaf Richter Hoffstad at kunne komme. Derfor tok man kontakt med Norges Håndballforbund via Norsk Topphåndball. Spørsmålet var enkelt, kan vi få utsatt kampen mot Nærbø og ettersende Olaf til trening? Olaf sendte samme melding gjennom sine kontakter i landslagshierarkiet.

ØIF Arendal tok også kontakt med Nærbø for å sjekke ut deres innstilling til å flytte kampen. Klubbene utforsket sammen hvilket mulighetsrom som lå for å se hvor kampen alternativ kunne gå. Så kom svaret.

Svaret var nei. Det er ikke aktuelt å utsette NM-kampen mellom Nærbø og ØIF Arendal. Svaret kom på onsdag og terminerte dermed Olaf Richter Hoffstads muligheter til å reise etter landslaget for å få sin debut på det gjeveste landslaget.

BAKGRUNN: – Olaf Richter Hoffstad er tatt ut på A-landslaget!

I dag har imidlertid Norges Håndballforbund vedtatt at de andre lagene som har spillere på landslag og som nå havner i 10-dagers karantene, disse lagene skal få utsatt sine kamper. Herunder den andre NM-semifinalen mellom Elverum og Drammen.

– Vi reagerer ikke på at Norges Håndballforbund gir disse lagene mulighet til å få sine kamper utsatt. Det er den eneste fornuftige beslutningen. Det vi reagerer på er at vi ikke fikk det samme svaret når vi spurte på forhånd, det er daglig leder Bjørn-Gunnar Bruun Hansen som uttrykker klubbens frustrasjon.

LES OGSÅ: – Allikvel ingen landslagsbonanza for ØIF Arendal

– Og først og fremst er det et stort tap for Olaf Richter Hoffstad. Dersom vi bare hadde «lukket øynene» og sendt han på samling, ville også vår NM-semifinale mot Nærbø blitt utsatt. Det viser jo fasit. Og en slik situasjon er ikke greit.

Men den daglige lederen vil ikke «slakte» håndballforbundet helt.

– Vi har forståelse for at det blir mye «veien blir til mens man går» i disse ekstraordinære tider. Det er allikevel åpenbart lærdom å ta med seg gjennom denne erfaringen. Norges Håndballforbund må , når man står ovenfor lignende situasjoner med flere mulige utfall, synliggjøre konsekvensene av alle utfallene for klubbene på forhånd. Dersom man informerer om hvilke konsekvenser de ulike alternativer vil få. Vil klubbene på samme grunnlag, gjøre sine vurderinger sammen med spillerne. Nå ble det bingo. Og det gikk først og fremst ut over Olaf Richter Hoffstad.

Denne gangen var det altså en ulempe å være føre var!

– Først og fremst synes vi det er mange som skylder Olaf Richter Hoffstad en unnskyldning. Vi i klubben er i alle fall de første til å gjøre det. Sorry Olaf, dette var ikke greit. Vi håper du får anledning til å vise deg frem ved neste samling allerede, det har du fortjent! Det sier en noe oppgitt ØIF Arendals daglige leder.