– Jeg gleder meg helt sykt! – ØIF Arendal

– Jeg gleder meg helt sykt!

– Det begynte med gratulasjonsmeldinger på telefon for litt siden. Og jeg trodde jeg var tatt ut til rekruttlandslaget, forklarer en meget følelsesfull Olaf Richter Hoffstad. Han hadde ikke fått noe forhåndsvarsel og ble virkelig satt ut.

Det er bare minutter siden han selv ble gjort oppmerksom på landslagsuttaket av venner som sendte meldinger på telefon. Og Olaf var sikker på at det var snakk om rekruttlandslaget.

Olaf R. Hoffstad: -Klar for A-landslaget!

– Jeg er sykt overrasket. Det har ikke vært noen forhåndsvarsler. Bare SMS-ene som begynte å strømme på her for litt siden. Og jeg tenkte i A-landslaget engang.

Olaf er overveldet, stolt og ikke minst klar!

– Landslagsspill er jo målet for enhver ambisiøs landslagsspiller. Og det er ikke så ofte spillere fra Arendal har klart å slå igjennom «nåløyet». Dette er sinnsykt overraskende. Jeg vet ikke hva jeg skal si.

Det er ikke så rart kanskje. Olaf har vært dønn seriøs. Og kanskje kom hans største nedtur som håndballspiller, da han ikke ble tatt med til 98-landslagets siste U-mesterskap sommeren 2019. Det har han imidlertid lagt bak seg.

– Det har jeg vokst av meg. Jeg var veldig skuffet der og da. Etter det har det handlet om utvikling. Nyte håndballen i Arendal og ta steg for steg. Tenke prestasjoner og ha det gøy med håndballen.

BAKGRUNN: – Olaf er 3 ganger Norgesmester på sykkel

Det er veldig tydelig å høre på Olaf at han er overlykkelig over Christian Berges beslutning. Det er nesten så vi lurer på om han klarer å justere ned energinivået inn mot samling og kamper.

– Det kommer ikke til å bli noe problem å styre engasjementet, ler han. – Det kommer gutta på laget til å gjøre. Ingen fare for at de ikke kommer til å få meg godt ned på bakken igjen når dette bare er fordøyd.

BAKGRUNN: – Olaf Hoffstad er enormt skuffet!

– Dessuten skal vi spille mange viktige kamper for ØIF Arendal innen den tid. Og forhåpentligvis også ta oss videre til en NM-finale. Dette koser jeg meg med i kveld, i morgen er det arbeidsoppgaver å løse.