Olaf Hoffstad: – Jeg er enormt skuffet! – ØIF Arendal

Olaf Hoffstad: – Jeg er enormt skuffet!

Han har vært med landslaget fra absolutt første samling. Han er en av to yngrelandslagsspillere som har fått utmerkelse for mer enn 50 spilte landskamper. I mesterskapet for 2 år siden var han kaptein. Har scoret 141 mål med flagget på brystet, tredje mest. Så blir han "vraket" til juniorlandslagets siste mesterskap. - Jeg er enormt skuffet. Det er som å få seg en midt på tryne.

Det første som slår oss når vi snakker med Olaf Richter Hoffstad etter vrakingen er at dette er ikke en sutrete og defensiv venstrekant. Han virker så til de grader revansjesugen.

Olaf du har vært med dette landslaget siden det ble opprettet. Hvordan føles det å ikke få være med gutta på siste turen?

– Det føles som om jeg har fått meg en på «tryne» rett og slett. Og det kom overraskende på meg.

De som husker Olafs innsats fra sluttspillet, husker helt sikkert hvor godt han tok vare på de sjansene som bød seg. Og fra siste samling før uttaket i Ungarn forteller rapportene om topp innsats og gode prestasjoner.

– Vi spilte to kamper i Ungarn. I den ene kampen har jeg 3 skudd og 3 scoringer. I den andre hadde jeg 4 skudd og 3 scoringer. Jeg har vondt for å se at jeg på noen måte har spilt meg ut av landslaget med det. Og selv er jeg godt fornøyd med det som jeg leverte på treningene der også.

– Jeg kjenner både på irritasjon og skuffelse på en gang.

Olaf er en av landslagets toppscorere. Han har 141 mål. Foran han er det bare bakspillere, Thomas Horneland Boilesen fra Drammen med 142 mål og Sindre Heldal fra Nærbø med 170 mål. Sindre er også lagets straffeskytter. Men det var altså ikke godt nok for landslagstrenerne Vidar Gjesdal og Joar Gjerde.

– Det gjør vondt. Jeg føler på ingen måte at jeg har spilt meg ut av landslaget. Men må jo selvsagt respektere at det er trenernes jobb å ta ut det laget de har størst tro på.

Det store kanttalentet har ser allikevel positivt på den nye situasjon.

– Når det har blitt som det har blitt er det også noen lyspunkter. Jeg kan trene meg opp fysisk og møte bedre foreredt til sesongstart for ØIF Arendal. Jeg har tenkt å bruke sommeren til alt annet enn late dager.