– Vi kommer til Arendal med tro på poeng! – ØIF Arendal

– Vi kommer til Arendal med tro på poeng!

Mange har tippet ØIF Arendal i toppen og Halden i bunn av årets Rema 1000-liga. Men hvem har glemt NM-semifinalen fra 2018? – Vi kommer til Arendal med troen på at vi skal kunne slåss oss til poeng, forklarer en forventningsfull Halden-trener Jan Thomas Lauritzen.

Halden Topphåndballs trener Jan Thomas Lauritzen er fornøyd med lagets utvikling gjennom årets oppkjøring. Og han mener han ser ett toppnivå som er høyt.

– Oppkjøringen har vært bra. Resultatmessig har vi ligget litt bak, men vi har hatt en flott progresjon i spillet. Og toppnivået er høyt, forklarer han.

Halden har hatt store utskiftninger i stallen siden forrige sesong:

Spillerstall:
Jonas Stenersen, Mounir Chehri, Trym Bilov-Olsen, Håvard Solheim Jenssen, Kasper Thorsen Lien, Toke Bjelke Schrøder, Nicklas Graugaard Nielsen, Kristoffer S. Henriksen, August Olsen Storbugt, Kristian Bjerke Pedersen, Daniel Johannes Eltvik Bystrøm, Marius Rossfjord, Hannes Nyström, Casper Tindal Ebbesen, Endre Nicolai Eriksen, Mads Høj Jensen, Mats Adam Erik Kardell, Truls Erik Grøtta, Lars Oskar Søtorp Kaaterud, Simen Johan Johannesen

Nye spillere:
Nicklas Graugaard Nielsen (Mors Thy, DEN), Jonas Strenersen (Follo), Simen Johan Johannesen (Sarpsborg idrettslag), Endre Nicolai Eriksen (Sarpsborg idrettslag), Adam Kardell (Tumba Handboll, SWE), Casper Ebbesen (Skjern, DEN), Lars Oskar Søtorp Kaaterud (Sarpsborg idrettslag), Truls Erik Andersson Grøtta (Tistedal Turn og idrettsforening), Mads Høj Jensen (Hei, DEN), Daniel J. Eltvik Bystrøm (Sandnes), Hannes Nystrøm (Tyresø, SWE), Kristian Bjerke Pedersen (Sarpsborg idrettslag).

Spillere i avgang:
Bertram Obling (Sävehof, SWE), Dragan Kondic (Nøtterøy), Daniel Nybøle (Lagt opp), William Nilsen-Nygaard (Elverum), Bartosz Biniewski (Lagt opp), Martin Vilstrup Jr. Andersen (Hildesheim, GER), Alexander Mitrovic (Fjellhammer), Hans Fredrik Cordt-Hansen (ukjent), Rasmus Mølgaard Diernæs (Kolstad), Sondre Christopher Skogheim (Lagt opp).

Det har vært store utskiftninger i spillerstallen?

– Ja, vi er mange nye spillere. Så vi har brukt oppkjøringen til å skape trygghet og stabilitet. Til å bli kjent med hverandre. Det har svingt i perioder selvsagt, men vi har en god progresjon som jeg er godt fornøyd med.

FÅ BILLETTER IGJEN TIL ØIF ARENDAL – HALDEN. KJØP BILLETTER HER!

Hva tenker du om sesongåpning i Sparebanken Sør Amfi?

– ØIF Arendal er en kjempetøff kamp. Og spesielt borte. Det er vel noe av den tøffeste starten vi kunne fått og det blir åpenbart en stor oppgave. Men vi har bevisst at det ikke er umulig tidligere. Vi reiser med troen på at vi skal slåss om poengene, selv om vi anser oppgaven som stor. Kampen skal spilles, så får vi oppsummere etterpå.

Hvordan vurderer du ØIF Arendal foran årets sesong?

– Jeg synes Arendal ser sterke ut. Resultatene sier at de har klart å bygge opp formen og er der man skal være når sesongen starter. Marinko disponerer ett brett mannskap med mye å spille på. Definitivt ett topplag i årets Rema 1000-liga.

Hvem tror du henter hjem årets medaljer?

– Jeg tror som alle de andre trenerne at Elverum blir seriemester. Så tror jeg ØIF Arendal tar sølvmedaljene og når Drammen får disponere hele mannskapet, så tror jeg drammenserne stikker av med bronsemedaljene.

Og eget lag?

– Vår uttalte målsetting er å nå sluttspillet. Eliteserien blir bedre og bedre for hver år. Norsk Topphåndball blir bedre. Og kampen om sluttspillsplass blir bare hardere og hardere.

Hva blir viktig for å få med seg poeng onsdag?

– Først og fremst må vi unngå å gjøre feil fremover. Arendal er veldig sterke i kontra og kan fort løpe oss i senk. Så må vi ha et godt forsvar med gode målvakter. Får vi også skyttere som skyter godt fra alle plasser, så har vi et godt grunnlag. Hvis alt klaffer er det absolutt mulig å få med seg poeng.

Hva tenker du om årets rammer rundt kampene? Om coronatiltak?

– Det blir litt annerledes enn hva vi er vant til når vi kommer til Sparebanken Sør Amfi. Samtidig må vi være flinke til å skape det «trøkket» vi trenger for å spille bra. Nå får man ikke noe gratis fra fulle tribuner og det er et aspekt vi mentalt må ta med oss inn i kampen. Det blir ikke helt det samme, men vi skal takle den situasjon profesjonelt.

VIL DU PÅ KAMP? KJØP BILLETTER TIL ØIF ARENDAL – HALDEN HER!