– Det står stor respekt av ØIF Arendal – ØIF Arendal

– Det står stor respekt av ØIF Arendal

På Onsdag mot Halden så kommer hele Tv2 sirkuset ned til Arendal for å sende sesongåpningen ØIF Arendal – Halden direkte fra Sparebanken Sør Amfi. Mandag kveld tok vi en liten prat med Tv2 kommentator Harald Bredeli, han er mektig imponert av – og svært positiv til ØIF Arendal sine sportslige uttalelser og ambisjoner.

Tv2 kommentator Harald Bredeli er klar på at ØIF Arendal er klar favoritt i sesongåpningen, men at en aldri skal undervurdere et lag som Halden.

– ØIF Arendal må nok se seg nødt til å være en klar favoritt mot Halden. Først og fremst fordi ØIF Arendal er et bedre lag på papiret, men også på grunn av at dersom ØIF Arendal skal være helt der oppe og slåss mot Elverum om gullet, ja da skal Halden ikke kunne skape noe form for problemer mot arendalittene hjemme.

Han fortsetter…

– Allikevel, jeg har opplevd og sett at Halden har vunnet i Sparebanken Sør Amfi før jeg. Det er slettest ikke umulig at de kan overraske. En skal aldri undervurdere et lag som er tippet litt ned på tabellen, de kan tidvis være vrien å bryne seg på… Men som sagt, et lag som ØIF Arendal som har vært svært stabile i toppen de siste årene og ikke minst har ambisjoner om gull bør være i sterkeste laget for et svekket Halden lag, dersom en sammenligner med sist sesong.

– Jeg må si at jeg er imponert over ØIF Arendal. Hvordan de som eneste klubb i Norge tør å gå ut offentlig å si «Vi skal vippe Elverum av tronen» det står det stor respekt av. Det er bra for Norsk håndball rett og slett.

Han legger til…

– Nå har riktig nok klubben blitt tippet på 2. plass, og Marinko selv har vel sagt 3. plass i serien. Men han har uttalt at ØIF Arendal skal gå hele veien i NM og sluttspillet. Det liker vi!

SE OGSÅ: (TV) Stort intervju med Marinko

Harald tar for seg de to toppklubbene og snakker litt om de nye signeringene.

– Tja, i likhet med Elverum så ser ØIF Arendal sterke ut. Selv om de hvite fra innlandet nok er litt tøffere «på papiret». Det blir spennende å se hva nye profiler som Hermann Gjekstad og den «hjemvendte sønn» Lars Jakobsen kan bidra med.

– Men det skal også nevnes her at Elverum har en meget solid tropp i år. Jeg tror det blir jevnt, men vil nok fortsatt tippe Elverum øverst. Men det er litt som jeg sa med Halden da, en vet jo aldri. Elverum har fått inn 11 nye mann i tillegg har de en ny trener i Børge Lund, det er ikke sikkert at de får alt til å stemme umiddelbart, selv om laget ser veldig bra ut. I tillegg så skal de også (foreløpig) spille i Europa, det skal ikke ØIF Arendal. Det kan være en ulempe på grunn av et tett program… Men det kan også vise seg å være en fordel når de får matching på så høyt nivå. Vi får se, sier den kjente Tv2 stemmen lurt.

– En ting er sikkert, det blir utrolig godt å komme i gang igjen med sesongen, 5 måneder uten kamper har vært «små tungt». Nå ser jeg veldig frem til å komme meg til Arendal og se ØIF Arendal – Halden i Sparebanken Sør Amfi på onsdag.