Derfor håper ØIF Arendal på gruppespill i European League! – ØIF Arendal

Derfor håper ØIF Arendal på gruppespill i European League!

Resultatene mot HBC Nantes i fjor, den fantastiske utviklingen av norsk herrehåndball, utviklingen ØIF Arendal har vært i siste sesonger og utvikling av Sparebanken Sør Amfi til Champions League-arena er argumentene klubben har brukt for direkte plass i gruppespillet!

Norge har en direktekvalifisert plass i den gjeve European League-turneringen. Den var i utgangspunktet reservert til vinneren av sluttspillet. I sesongen som var ble det vinneren av serien, Elverum. Siden elverumsingene allerede har fått plass i Champions League, håper ØIF Arendal på «opprykk». For ØIF Arendal må i utgangspunktet gjennom to kvalifiseringsrunder for å nå gruppespillet. Der kan det bli tøff motstand!

– Hovedargumentet vårt er at EHF bør premiere den utvikling som norsk herrehåndball har vært i over flere sesonger. Elverums prestasjoner internasjonalt taler for seg. Vi mener at flere norske klubber kan ta nye steg om de gis muligheter slik som Elverum både har spilt seg til og fått. Det forklarer ØIF Arendals daglige leder Bjørn-Gunnar Bruun Hansen.

– Du kan på mange måter påstå at vi argumenterer med Elverums fantastiske prestasjoner og at vi mener at det er kort vei til å få opp flere norske klubber på det nivået. Den beste «medisinen» er at flere norske klubber får spille flere internasjonale kamper på høyt nivå. I gruppespillet vil vi være garantert 10 europeiske toppkamper. Man blir bedre av slikt, smiler han overbevisende.

For å dokumentere hvor kort vei det er har ØIF Arendal brukt playoff-kampene til fjorårets gruppespill i EHF-turneringen.

– Vi har vist til fjorårets kamper hvor vi var ett mål unna å kunne ha slått ut HBC Nantes litt over ett år etter at de spilte Champions League-finale. HBC Nantes er dessuten et av de seksten lagene som er tatt ut til årets Champions League. Det bør fortelle at vi har noe spennende å vise til.

– Da vi søkte opprykk til Champions League hadde vi et tyngre sportslig utgangspunkt. Sesongen før spilte vi i den lavest rangerte Challenge Cup og ble slått ut tidlig av et russisk lag. Nå er situasjon snudd på hodet. Fjorårets prestasjon mot HBC Nantes er noe av det beste levert av norske klubber i Europacup og tåler sammenligning mot det aller meste.

Utviklingen i norsk herrehåndball generelt, samt ØIF Arendals utvikling på alle driftsomåder er også gode argumenter. Og ikke minst utviklingen av Sparebanken Sør Amfi.

– Vi opplever en veldig positiv prosess med Arendal Eiendom, Arendal Kommune, Agder Fylkeskommune, skolen, Arendal Turnforening og andre aktører rundt en mulig omprioritering av utbyggingen av Sparebanken Sør Amfi og ny gymsal til skolen. I søknaden til EHF har vi argumentert for at det åpenbart vil påvirke alle beslutningstakere positivt om det blir fem internasjonale toppkamper med så full hall som coronasituasjon tillater. En slik ombygging og endring av opprinnelige planer vil gjøre Sparebanken Sør Amfi til en fullverdig Champions League-arena. Det har selvsagt også vært tunge argumenter.

Avgjørelsen skal tas den 16. juli. Og i dagene etterpå forventes offentliggjøringen. Det blir med andre ord svært så spennende dager i tiden fremover.

Kaptein Eirik Heia Pedersen håper på direkte gruppespill, men ser en stor trøst i et annet alternativ.

Det ville også være flott om vi hadde blitt ett av de 16 lagene som venter i siste playoff-runden. Det ville gi oss antatt enklere, eller mindre vanskelig, motstander inn i gruppespillet, forklarer han. Vel vitende om at det aldri har lykkes ØIF Arendal å forsere det siste hindret inn mot gruppespill.

Eirik Heia Pedersen

Kanskje ikke så rart ved siste to forsøk, da stod nemlig den franske toppklubben HBC Nantes og den tyske toppklubben Göppingen som siste hinder….