Preben Vildalen: – Jeg har aldri tatt poeng mot Göppingen på bortebane! – ØIF Arendal

Preben Vildalen: – Jeg har aldri tatt poeng mot Göppingen på bortebane!

Han var den tredje norske landslagsspilleren til å runde 200 landskamper. Han har en fantastisk håndballkarriere i Norge, i ØIF Arendal, med landslaget og i tysk håndball. Men han har aldri tatt poeng borte mot Göppingen. Nå er han mektig imponert over det ØIF Arendal-gutta presterte i gårsdagens "playoff" kamp. - Dette er et resultat som vi få håndball-Europa til å sperre opp øynene, skryter Preben Vildalen imponert.

– Dette er et resultat som vil bli lagt merke til langt på utsiden av Norge. Jeg er mektig imponert og jeg synes det er utrolig morsomt for hele Arendal. Selv har jeg vært der 5 ganger med tyske lag i cup og serie uten å klare å hente et eneste poeng. Jeg er imponert. Dette er stort.

ØIF Arendal klarte som kjent uavgjort 27-27 i første av to oppgjør i EHF cupens «playoff» runde mot tyske Frisch Aus Göppingen. Og resultatet har imponert en av norsk håndballs aller største profiler gjennom tidene.

– Det er en enorm prestasjon. At Göppingen nesten ufortjent får med seg ett poeng fra hjemmebanen sier det meste. Og det viser potensialet i det mannskapet som Marinko Kurtovic rår over.

 

Preben Vildalen er også imponert over det som har skjedd med norsk herrehåndball den siste tiden.

– Ingen tvil. Norsk herrehåndball har tatt mange sted. Herrelandslagets prestasjoner taler for seg med tidenes landslag. Elverums prestasjoner i Champions League er fantastiske. Og ØIF Arendals prestasjon i årets EHF-cup imponerer. Gårsdagens resultat er bare helt fantastisk. Norsk herrehåndball er på full fart fremover. Fremtiden for norsk herrehåndball ser veldig lys ut.

Nå håper Preben Vildalen at arendalitter og sørlendinger finner veien til Sparebanken Sør Amfi og returoppgjøret neste lørdag (25. november kl. 17.00).

– Nå må alle kjenne sin besøkelsestid. Nå må Sør Amfi fylles opp. Ikke et eneste sete bør være ledig når tyskerne kommer til returkamp. For dette er stor idrett.

Dersom ØIF Arendal skulle klare å vinne hjemmekampen neste lørdag, hvor stor er den prestasjon?

– Den er historisk stor. I klubbhåndball må vi kanskje tilbake til 1997 da Drammen slo ut tyske Hammelen i semifinale tror jeg det var. Og at ØIF Arendal «snuser» på noe sånt er kult.

– Jeg vil påstå at dersom ØIF Arendal slår ut Göppingen og går til gruppespillet må det være den største lagidrettsprestasjon fra Sørlandet siden Start herjet på 1980-tallet. Ting er vanskelig å sette opp mot hverandre og Vipers Champions League-prestasjoner, om de går videre, skal også veies inn. Men det er en vanvittig prestasjon om det skjer. Den beste på mange, mange år. 

Preben Vildalen har fulgt ØIF Arendal både fra innsiden og utsiden av klubben.

– Jeg er imponert over det som skjer om dagen. Klubben er inne i en veldig god periode og entusiasme og engasjement lyser synlig overalt hvor klubben er tilstede. Nå gleder jeg meg til søndag. Da skal jeg opp for å se på eliteseriekampen mot Sandes. Engasjementet i klubben har smittet over på meg også, ler han. Stadig like imponert over det gutta fikk til i Tyskland.