Nyåpning av Wood & Food med en spesiell invitasjon til ØIF Arendal gutta – ØIF Arendal

Nyåpning av Wood & Food med en spesiell invitasjon til ØIF Arendal gutta

Linda Dagestad Øygarden er svært engasjert i ØIF Arendal. Hun er blant annet avdelingsleder for samfunnskontakt og en ekte hverdagshelt. Hun brenner for at andre mennesker skal ha det bra og hadde i helgen nyåpning på det fantastiske konseptet Wood & Food.

Fortell om konseptet Wood & Food.

Wood & Food er et snilt lite ideelt selskap som skaper arbeidsplasser for tidligere rusavhengige, mennesker med helseutfordringer og/ eller hull i CV. Selskapet er registrert i frivillig registeret og har flere frivillige som jobber hos oss. Vi driver interiørbutikk med nytt interiør og bruktfunn for den kresne. Vi har egen produksjon hvor mange av jentene syr puter, lamper, duker, servietter, brødposer, håndklær ol, som selges i butikken. I vår hyggelige Cafe serverer vi sunne og gode lunsjretter, smoothie, kaker og kaffe mm. i tillegg har vi catering til møter ol.

Hverdagshelt, Linda Dagestad Øygarden

Hvorfor ønsket dere å starte et slikt konsept?

– Inger Marie Johnsen startet opp konseptet for ca 1,5 år og hun hadde en drøm om å drive større. Slik kom jeg og Bjørn Inge inn. Vi hadde lyst til å investere i noe nytt som hadde med mennesker å gjøre, og da var det lett å bli enige med Inger Marie om å bli med å realisere drømmen hennes. Nå eier vi bygget og har kjøpt oss inn 50% i konseptet Wood & Food.

Du er jo samfunnsbevisst. kan du beskrive hva «drive» du får ut av slik konsept som dette.

– I alt jeg gjør og har gjort er det menneskene som betyr noe, jeg har en sterk tro på enkeltmennesket og liker å se og bidra til at andre vokser. Samtidig liker jeg å skape gode atmosfærer å være i. Vi har alle behov for å bli sett, hørt og tatt på alvor. Vi har alle behov for å høre til. Slik sett kan vi alle «vokse» sammen. Den atmosfærer er noe av det jeg liker så godt ved ØIF Arendal også. Å gjøre hverandre gode!

Hvordan var åpningen?

Vi gledet oss veldig og veldig mange har bidratt til at vi har klart det på så kort tid. Det er vi takknemlige for. Jeg vil si at selve åpningsdagen var en suksess, utrolig mange mennesker tok turen for å gratulere, gi heiarop, varme smil og blomster! Omsettingen var i tillegg veldig bra, så vi er kjempefornøyd! En stor takk til Varaordfører Terje Eikin som tok seg tid til å foreta den offisielle åpningen av produksjonen vår. Den skal blant annet gjøre oss bærekraftige i løpet av få år.

Hvordan har butikken/cafén blitt lagt opp?

– Alt som skal til for å drive Cafèn og butikken er alle med på. Ansatte, deltagere og frivillige, bytter på arbeidsoppgaver, som salg, matlaging, produksjon, renhold og service.

Hva er planene fremover?

Hehe, vi skal gi full gass med butikken/Cafèn, men vi vil også gjøre noe spesielt for ØIF Arendal gutta. Når epedimien «stengte» ned samfunnet savnet jeg tidlig miljøet i ØIF Arendal. Jeg har lyst å invitere alle spillerne + støtteapparatet hit til Wood & Food på et måltid så de kan samles og gjøre noe hyggelig sammen etter trening en kveld. Jeg gleder meg virkelig til å treffe alle sammen igjen. Og i tillegg trenger jo gutta sunn mat når de skal nå nye mål og det passer perfekt til vårt motto, «sunn mat i farta» Så håper jeg selvsagt at de kommer innom ved en senere anledning også. Gode rollemodeller trenger vi i alle kontekster i samfunnet, og slik sett er ØIF Arendal guttene helt unike der.

Besøk Wood & Food sin facebook side her og legg turen innom Blødekjær 6 i byen!

PS. dette er blant annet et av konseptene vår sponsor Nedig jobbet med. Se mer av det i filmen: