André Jørgensen Hofstøl: – Vi har fått en fullverdig erstatter for Martin! – ØIF Arendal

André Jørgensen Hofstøl: – Vi har fått en fullverdig erstatter for Martin!

ØIF Arendals sportssjef, André Jørgensen Hofstøl, er krystallklar på at det å erstatte Martin Lindell var den vanskeligste og viktigste oppgaven foran årets sesong. Nå tror han den jobben er gjort.

– Når vi mistet Martin Lindell var den store oppgaven å finne en som hadde mange av de samme kvaliteter. Og hele det sportslige utvalget var opptatt av å finne en erstatning som kunne dekke opp den kvaliteten som ble borte. Martin var Rema1000-ligaens beste venstre back. Det var på ingen måte noen enkel oppgave, forklarer André.

Allikevel var det ikke så langt til mannen som har fått den spennende utfordringen…

Lars Jakobsen fra sist han var i Arendal

– Lars ble solgt fra ØIF Arendal til dansk topphåndball i årsskiftet 2016/2017. Da var han toppscorer i den norske ligaen. Nå kommer han tilbake med europeisk erfaring på høyt nivå. Og har blant annet spilt Europacup finale med greske Athen (Challangecupen i 2018, red. anm). Lars var også med på å slå ut Drammen i årets Europacup med nettopp Athen.

Og det er flere sider ved rekrutteringen av Lars som gleder den sportslige sjefen i ØIF Arendal.

– Først og fremst er han en dyktig håndballspiller. Han er en spiller med en X-faktor slik som Martin også har. Han er også en spiller som kjenner klubben, som kjenner mange av spillerne og som ganske raskt vil prestere både i trening og på kamp. Han har en underarm som er helt ekstraordinær og han har nese for mål som få andre. Han kan lage mange mål av absolutt ingenting.

Men det som gleder André aller mest er noe helt annet.

skarpnes annonse

– Det at Lars ønsket seg tilbake til Arendal. At han har fulgt klubbens fantastiske utvikling siste sesonger og savnet både byen og klubben. Det setter vi utrolig stor pris på. Å høre en spiller av hans kaliber som savner å spille foran Svermen i Sparebanken Sør Amfi og som har lyst til å vinne titler med oss, det synes jeg setter en fantastisk ramme rundt hans kommende comeback i våre drakter!

Det siste kommer med engasjement.

– I denne signeringen får vi også mer rutine inn i laget. Det er en spiller som kjenner klubben og som kjenner de fleste medspillerne fra før. Du vinner ingenting om du ikke har med en solid porsjon med erfaring i spillergruppa.

Lars Jakobsen

ØIF Arendal har mistet noen profilerte spillere foran årets sesong. Nå er den første erstatteren på plass.

– Som følge av den corona-situasjon som også rammer håndballen og ØIF Arendal, er vi nødt til å finne løsninger som er mindre kostbare fremover. Derfor er det lite sannsynlig at alle blir erstattet. Sportsutvalget var samlet om å prioritere å hente en erstatter etter Martin først.

På samme spillerposisjon spiller både Eirik Heia Pedersen og Hermann Vildalen, samt stortalentet Jørg William Fiala Gjermundnes.

– Lars er en spiller som supplerer de spillerne vi allerede har, veldig godt. Han har andre kvaliteter enn de har. Og som lag får vi en bredere kompetanse på venstre back.

Nr. 21 – Lars Jakobsen

Nå er sportssjefen både lettet og glad.

– Ja, dette er jeg super glad for. Jeg er helt overbevist om at det er en helt riktig beslutning for ØIF Arendal. Og jeg tror også det vil vise seg å være en god beslutning for Lars.

Og selv om det er tøffe coronatider er klubben nødt til å ha nok «produksjonsmedarbeidere» i følge sporssjefen.

– Det er klart at troppen må være bred nok for at vi skal kunne nå de målene vi har satt oss. Vi har mistet tre etablerte spillere i tillegg til de utlånte spillerne, Kjetil Åndal og Kristoffer Pedersen, har endt opp i permanente overganger. Så det er klart at vi må hent inn noe nytt. Og selv om det er god tid til restitusjon nå, vet vi dessverre at det kommer skader. Konkurransesituasjon blir dessverre aldri som den ser ut på papiret. Det er nok med å se på fjorårets skademareritt for å se hvordan det som ser veldig bra ut, raskt kan endre seg til et aldri så lite mareritt.

Velkommen tilbake til ØIF Arendal, Lars Jakobsen!