Håndballpresidenten frykter konkurser i dansk håndball! – ØIF Arendal

Håndballpresidenten frykter konkurser i dansk håndball!

Den danske håndballpresidenten sier i et intervju med dansk TV2 at han tror det blir tøft fremover. – I den situasjon ser jeg riktig svart på det. Jeg håper ikke det skjer, men jeg frykter det mere enn jeg noensinne har gjort.

Dansk håndball forventer å miste 60-70 millioner i sponsorinntekter som følge av Corona-viruset. Det har fått den danske håndballpresidenten Per Bertelsen og dansk topphåndballs direktør Thomas Christensen til å rope varsku.

– Vi har spurt klubbene og de svarer at det regner med en sponsorsvikt på 20-25-30 %. Med 250 millioner som utgangspunkt blir det et samlet tap for klubbene i størrelsesorden 60-70 millioner, forklarer Thomas Christensen.

sponsorfamilie_Sponsorpyramide 20/21

– Det er uundgåeligt, at der kommer konkurser efter det her, fastslår Thomas Christensen.

Håndballpresidenten varsler at den økonomiske nedturen nok vil ramme alle deler av håndballen.

– Spillerne kan bli tvunget til lønnsnedgang på et eller annet nivå. Klubbene kan simpelthen ikke makte de nåværende lønninger, hvis de fremover kun har 60-75 prosent av deres nåværende sponsorinntekter.

Les hele saken på TV.dk