Sesongstart uten publikum? – ØIF Arendal

Sesongstart uten publikum?

Mandag holdt den danske statsministeren, Mette Frederiksen, pressekonferanse. Da kom det frem at man vil forby store forsamlinger ut august måned. Som resultat ble blant annet Roskildefestivalen avlyst i sommer.

I dag klokken 16 vil statsminister Erna Solberg, sammen med kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby og helse- og omsorgsminister Bent Høie, informere om regjeringens videre håndtering av corona-krisen i Norge.

Ingen vet om det kommer tilsvarende signaler fra den norske regjeringen, men skulle det gjøre det, nærmer vi oss også starten på den norske håndballsesongen. Den starter opp helt i begynnelsen av september, dersom alt går som planlagt i disse svært så unormale tider.

Siden den danske statsministeren kun nevnte eksplosivt store konserter og ikke definerte hva store forsamlinger betyr, spekuleres det i dansk håndball på antallet mennesker som kan komme til å bli tillatt.

Direktøren i dansk topphåndball, Thomas Christensen, uttaler til Dansk TV2:

– Hun nevnte de store festivaler, og det er klart, at håndballkamper med 3000 til 5000 tilskuere er store arrangementer på like fot, som jeg tolker det.

– Men om det også gjelder for 500 eller 1000 ved vi ikke presis nå, men det er et vesentlig element, hvis det ikke kan blir med tilskuere, sier Thomas Christensen.

Det har gått nesten fire uker siden regjeringen kom med de sterkeste og meste inngripende tiltakene vi har hatt i Norge i fredstid.

Håndballen er, tross store utfordringer, tross alt i en heldigere situasjon enn f.eks. fotballen som nå skulle vært i gang med sesongen i disse dager. Trolig vil idretten, som samfunnet for øvrig, måtte leve med tiltak en god stund fremover.

sponsorfamilie_Sponsorpyramide 20/21