Dette er Mikkel Hansens sin største skuffelse i karrieren – ØIF Arendal

Dette er Mikkel Hansens sin største skuffelse i karrieren

Den danske håndballstjernen har opplevd mye som profesjonell håndballspiller, nå forteller han om hva hendelser som har skuffet han mest i karrieren.

Det var nok et sjokk for mange når de forsvarende OL- og verdensmesterne røk ut i europamesterskapet i tidligere i år, og ikke klarte kvalifisere seg videre fra gruppe E.

Nå forteller Mikkel Hansen om sin største skuffelse i karrieren. Overraskende nok, så er det ikke EM i januar han sikter til.

– Jeg har opplevd mye i karrieren min, og er privilegert av å kunne spille håndball i PSG og det danskelandslaget, forteller han til den danske TV2SPORT podcasten.

Mikkel Hansen, Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

– Selvfølgelig, skuffelsen var stor når vi skjønte at vi ikke ville gå videre i EM, men jeg har opplevd å være mer skuffet over andre finaler & kamper.

P.S Danmark som forsvarende OL- og verdensmester var den første nationen noensinne som har røket ut fra EM før sluttspillet begynte.

En skal tro at for en håndballstjerne som Mikkel Hansen at det er langt mellom de store skuffelsene, men ved spørsmål om når han har vært mest skuffet, så trekker han frem flere tilfeller.

Jeg har opplevd flere EM-nederlag, og tapet for Tyskland i EM 2016 var svært vanskelig. Da gikk Tyskland hen og vant hele turneringen. Danskene endte på en 6 plass.

Også etter EM i 2018 så satt Mikkel Hansen igjen med en stor skuffelse. Da måtte danskene se seg slått av Sverige i semifinalen. Handballstjernen ble også slått av franskmennene i bronsefinalen, og Danmark endte på en 4 plass den gangen.

– Det er kamper som har vært vanskelig å tenke på. Det satt i kroppen lengre enn tapet i EM 2020.

EM skal vise seg å være vanskelig for danskene, men er optimistiske for fremtiden.

– Jeg tror nå at alle har evaluert og sett på seg selv etter EM skuffelsen(e). I den siste turneringen kunne vi nesten alle sammen peke på personlige feil. Det er vanskelig å vinne noe dersom et lag skal preges av feil. Det blir fort for mye, og det har man ikke råd til dersom man skal vinne et mesterskap, sier Mikkel Hansen til danske TV2SPORT.