– Jeg er veldig imponert av gutta – ØIF Arendal

– Jeg er veldig imponert av gutta

Fysisk trener Hans Olav Uldal er imponert av profesjonaliteten til gutta!

Årets sesong fikk en uventet slutt. Siste kamp, og sluttspillet ble ikke gjennomført slikt det skulle, men gutta var raskt på ball for å «gjennomføre» årets – og «tyvstarte» neste sesong.

Mange av spillere var raskt ute for å få et skreddersydd opplegg for tiden fremover. Vi forsto det kjapt at gutta var svært motivert til å fortsette det gode arbeidet fra sesongen, forteller fysisk trener for ØIF Arendal, Hans Olav Uldal.

hva er det spillerene sånn helt konkret trener på?

– Det er mange forskjellige øvelser, men det behøver ikke alltid å innebære en høy puls og melkesyre. Det er også øvelser som innebærer aktivitet med lav puls i 40-50 minutter. Dette kan være så enkelt som en rolig joggetur. Det handler mye om at kroppen bare skal «kjenne på» å være i gang.

– Gutta har også litt hardere treningsøkter. Øvelser som er inspirert av Crossfit. Her bygger det mer på høyere puls, styrke og utholdenhet – ja, egentlig litt av det samme som man kjenner på når man er på banen, fortsetter Hans Olav.

– Men det er også viktig at gutta hviler, det har vært en tøff sesong. Vi anbefaler at de selv kjenner litt på formen fremover. Det krever mye av kroppen å prestere som profesjonell håndballspiller.

Fysisk trener, Hans Olav. Foto: Privat

Hvordan vil tiden fremover være for spillere i ØIF Arendal?

– Altså nå skal det sies at hele situasjonen rundt koronaviruset er merkelig. Jeg har nok ikke opplevd noe slikt før, og det har nok heller ikke spillerne gjort. Det er nok derfor jeg er så imponert over gutta, at de virkelig «var på ball» for å få laget et treningsprogram. I tillegg har de vært flinke til å se løsninger selv i denne perioden… De er rett og slett svært profesjonelle idrettsutøvere!

– I tiden fremover er det viktig at gutta holder kroppen i aktivitet, det er ikke nødvendigvis for at man skal bli så mye sterkere, men for å minske risikoen for skade. Vi ønsker ikke at det skal oppstå skade situasjoner når vi begynner oppkjøringen til den nye sesongen, sier Hans Olav.

Hans Olav lover en liten ting til slutt...

Men det er ikke bare spillerene som skal få et treningsprogram, vi jobber med å få laget noen videoer, slik at du der hjemme også kan ta del i «karatenetreningen» visst du ønsker.

Følg med videre på våre nettsider for mer informasjon rundt «Karatenetrenings videoer».