«Gamlefars» store drøm oppfylt – ØIF Arendal

«Gamlefars» store drøm oppfylt

Han hadde farget håret i gullfarger foran cupfinalen. André Jørgensen Hofstøl (35) herjet med Bodø i cupfinalen og ble matchvinner i 23-22-seieren.

ØIF Arendal referer «gamle» saker fra Agderposten etter avtale med avisen.

Det ble 35-åringens store dag. Han hadde tidligere spilt to cupfinaler på begynnelsen av 2000-tallet med Runar, men aldri fått med seg den gjeve pokalen hjem.

30. desember 2014 er en dag som blir spikret inn Jørgensen Hofstøls hukommelse med gullspiker. På sitt tredje forsøk hentet han endelig hjem et NM-gull, hans første tittel i norsk håndball og med moderklubben ØIF Arendal.

Med sine ni scoringer ble han også den store helten, sammen med målvaktene Kristijan Jurisic og Svenn-Erik Medhus.

– Ute på banen i dag så du en gammel mann som ville vinne. Nå kan jeg endelig kalle meg norgesmester, slår han fast overfor Agderposten, med et stort smil.

Tok ansvar

Det var også bare rett og rimelig at nimålsscoreren ble kåret til ØIF Arendals beste i cupfinalen. Og med kongepokalen, kunne han også glise bredest av alle etter kampen.

Det buttet i mot for ØIF i starten. Da var det Jørgensen Hofstøl tok ansvar.

– Vi slet i starten. Da måtte noen ta ansvar, det ble meg. Det er også min oppgave å gå foran i og med at jeg har mest erfaring, sier han.

Lagene byttet på å lede. Med et minutt igjen fikk ØIF straffekast. Det var ingen andre enn André Jørgensen Hofstøl som gikk frem for å ta den, på stillingen 22-22.

– Det var ikke noe spørsmål. André skulle ta den straffen, slår kaptein Eirik Heia Pedersen fast.

Og veteranen var sikkerheten selv fra sjumetersmerket, som han var også tidligere i kampen.

Men han innrømmer at han kjente litt av presset da han gikk frem for å skyte det avgjørende skuddet.

– Jeg var spent, innrømmer han.

– Tanken var å sette skuddet opp, klistret under tverrliggeren. Det lyktes jeg med. Var fantastisk herlig å se den gå i mål, smiler han.

Et år av gangen

Selv om han endelig har vunnet noe i norsk håndball, er han fortsatt ikke sikker på om han fortsetter karrieren. Han har vunnet et seriegull i Danmark, men ifølge Jørgensen Hofstøl selv, regner han ikke så mye med det.

– Nei, jeg tenker ikke på neste sesong. Det eneste jeg tenker på nå, er å motivere meg for resten av denne sesongen, forteller han.

– Jeg tar neste sesong etter denne sesongen er ferdig, legger han til.

ØIF-kaptein Eirik Heia Pedersen var full av lovord om lagets «gamlefar» etter cupfinaletriumfen var i boks.

– Han virket nervøs som oss andre før kampen, men han har vært med på dette før. Det han presterer ute på banen er strålende. Han har vært ute en vinterdag før og merker ikke det samme presset som oss andre som spiller vår første finale, sier ØIF-kapteinen.

Stolt øyeblikk

For kapteinen ble det også et av hans aller største øyeblikk da han fikk lov å løfte kongepokalen, som han fikk av statsminister Erna Solberg.

– Helt klart det største jeg har vært med på, sier han.

Han skryter av stemningen som et par tusen tilskuere fra Arendal laget i Oslo Spektrum.

– Egentlig kan vi også takke fansen vår for dette. De lagde en veldig bra stemning. Vi fikk nesten en hjemmebanefordel, slår Eirik Heia Pedersen fast.

Kapteinen mener laget gjennomførte en perfekt kamp.

– Det er sånn en cupfinale skal være. Utrolig deilig at vi klarer det til slutt, gliser Heia Pedersen.