Agderposten: – Skal gjøre Sør Amfi til nytt fort – ØIF Arendal

Agderposten: – Skal gjøre Sør Amfi til nytt fort

Les hva Agderposten skriver foran åpningen av Sparebanken Sør Amfi.

Teksten er hentet fra Agderpostens arkiv med tillatelse fra avisen.

Når ØIF Arendal i morgen kaster i gang håndballsesongen i nye råflotte Sør Amfi, så blir det en spesiell opplevelse for Sondre Paulsen og Eirik Heia Pedersen.

De to vokste nærmest opp i den gamle hjemmearenaen Nedeneshallen, og de to vil savne sitt gamle fort.

Sør Amfi blir aldri det samme som «fort Nedenes», men det blir jo bra her også, smiler Eirik Heia Pedersen, årets kaptein på ØIF Arendal.

Sammen med lagkamerat og barndomsvennen Sondre Paulsen har han nærmest vokst opp, og til tider bodd i, Nedeneshallen.

– Jeg har jo spilt i Nedeneshallen siden jeg var sju år gammel. Jeg er så vant til den hallen at jeg i høst har kjørt feil noen ganger når jeg skal til Sør Amfi. I stedet for å kjøre mot Myra, så har jeg kjørt til Nedenes, ler Sondre.

Det er klart at det er litt vemodig at vi ikke skal spille og trene der mer. Nedeneshallen er en av grunnen til at både Eirik og jeg er der vi er i dag som håndballspillere, samt som lag med ØIF. Intimiteten og publikum gjorde den til en fryktet hall for motstanderne, fortsetter han.

Gode minner

Hvor mange kamper de to spilte i løpet sin tid i Nedeneshallen er de ikke sikre på, men minnene er mange.

– Jeg har flere gode minner. Skal jeg trekke frem noen, så blir det da vi slo Elverum for første gang, også var det gøy med europacupspill mot det tyske storlaget Gummersbach. Og ikke minst fra tiden da jeg spilte i Strømmen/Glimt og vi slo Øyestad, da var jeg rundt 12 år, gliser Eirik.

– Jeg har mange gode minner herfra. Skal jeg trekke frem noe må det bli vår første kamp i eliteserien mot Sandefjord og kampen mot Elverum i vår hvor vi satte ny publikumsrekord. I tillegg til noen finaleseirer i Nidelv Cup i ungdommen, smiler Paulsen

Ser fremover

Men selv om de to vil savne sin gamle hjemmearena, så er det samtidig liten tvil om at de gleder seg til å løpe ut på gulvet i Sør Amfi. Lagets nye storstue har plass til drøyt 2000 tilskuere, altså cirka det dobbelte av hvor mange publikummere det var plass til i intime Nedeneshallen.

– Jeg håper vi kan fylle opp hallen i seriepremieren mot Viking, får vi det så tror jeg det kan bli like god stemning der som på Nedenes. Jeg håper vi kan få til den samme stemningen i Sør Amfi, men akkurat det er jo litt opp til oss spillerne også, mener Heia Pedersen.

– Mest av alt er byttet av hall superpositivt for ØIF som klubb. Det er knallbra og det er noe vi har ventet på i mange år. Mulighetene for mer publikum og arrangementsmessig er bra. Det gir oss en kjempemulighet til å videreutvikle oss som klubb, sier Paulsen.

Solid seiersprosent

I Nedeneshallen var ØIF Arendal en meget fryktet motstander. Og det med god grunn. På 49 kamper i serie, sluttspill og cuper etter opprykket fra 1. divisjon i 2008/2009-sesongen, ble 36 av dem vunnet. Det gir en seiersprosent på småpene 74.4 prosent.

De to håper at Sør Amfi kan bli en like fryktet arena som Nedeneshallen. Det har i hvert fall startet bra der for ØIF Arendal. To treningskamper har gitt seire i begge kampene, og onsdag kveld ble det 24-22 seier mot BSK/NIF i cupen.

– Det gjelder å skaffe oss gode opplevelser i starten, samt motstanderne dårlige opplevelser her. Når andre lag tenker ØIF Arendal og Sør Amfi, så skal de tenke null poeng, sier Sondre.

– Mot Viking i morgen håper jeg folk møter mannsterke opp til kamp, så skal vi knuse den gamle tilskuerrekorden vår og forhåpentligvis Viking, legger han til.