13 lag i Rema1000-ligaen til neste år, 2 lag fra Sandefjord! – ØIF Arendal

13 lag i Rema1000-ligaen til neste år, 2 lag fra Sandefjord!

Runar og Sandefjord Håndball skulle spilt kvalifiseringskamper om den siste plassen i Rema 1000-ligaen. Det stoppet coronaviruset.

Dermed måtte Norges Håndballforbund bestemme de videre prinsippene for hva som skulle skje inn mot neste sesong. Og det har de gjort:

«Lag som etter beregning havner på kvalifiseringsplass for opprykk, gis tilbud om direkte opprykk. Dette omfatter lagene som blir nummer tre i 1. divisjon og avdelingsvinnerne i 2. divisjon. Det vil medføre utvidelse av antall lag i noen av seriene kommende sesong.​ Dersom lag trekker seg eller avslår, vil ledige plasser ikke bli fylt opp med mindre det blir færre enn tolv lag«

Dermed fikk Sandefjord Håndball, som havnet på 3. plass i 1. divisjon, tilbud om direkte opprykk, men bykollega Runar fikk beholde plassen.

I Sandefjord blad står det i dag at Sandefjord allerede har takket ja, svaret var ikke kommet til Norges Håndballforbund da denne saken ble skrevet.

Det betyr igjen at det blir 13 lag i neste sesongs Rema1000-liga. Noe som definitivt vil gi utfordringer i neste sesong terminliste/GTP-arbeid.