Situasjonen rundt koronaviruset og ØIF Arendal – ØIF Arendal

Situasjonen rundt koronaviruset og ØIF Arendal

ØIF Arendal har vært i kontakt med både Norges Idrettsforbund, Norges Håndballforbund og Arendals kommunelege. Budskapet er at lørdagens kamp mot Nærbø går helt som planlagt.

Helsemyndighetene og Oslo Kommune har valgt å stenge helgens skifestival for publikum. Og tilsvarende er det rundt om kring i verden flere idrettsarrrangementer som går uten publikum.

ØIF Arendal tok i går kontakt med Norsk Topphåndball for å høre hva som var anbefalinger for Rema 1000-ligaen. Det har resultert i denne informasjon tilgjengelig på Norges håndballforbunds sider.

ØIF Arendal har også vært i kontakt med Preben Aavitsland, kommuneoverlege i Arendal. Han forteller at klubben skal kjøre kampen som normalt. At vi skal be folk som hoster, holde seg hjemme. Og han oppfordrer klubben til å sette opp hygieneplakater ved dørene.

Alle disse forhold vil ØIF Arendal innrette seg etter. I tillegg vil klubben stille ut antibac dispensere. Og vi gleder oss til kamp og håper at så mange som mulig kommer for å heie på byens håndballhelter når medaljer skal sikres mot Nærbø lørdag kl. 17.00.

Folkehelseinstituttet skisserer flere forholdsregler for å forebygge smitte:

**Personer som er syke bør unngå å hoste eller nyse direkte på andre.

**Man bør, når det er mulig, holde minst én meters avstand til personer med luftveissymptomer.

**Når du hoster eller nyser bør dette gjøres i et papirlommetørklé, som deretter kastes etter bruk. Vask så hendene. Dersom du ikke har slikt lommetørklé, bør du hoste eller nyse i albukroken.

**Vask hendene ofte og grundig, spesielt når du har vært ute blant folk.

**Hånddesinfeksjon med alkoholholdige midler er et godt alternativ når håndvask ikke er mulig.

**Symptomene på sykdommen er som ved andre luftveisinfeksjoner, som hoste, feber, sår hals, brystsmerter og pustevansker. Dersom du mistenker at du er syk med det nye koronaviruset, bør du ta kontakt med din egen fastlege på telefon for råd og avtale om undersøkelse. Dersom du ikke får tak i fastlegen, ring legevakt på telefon 116117.

**Norges Håndballforbund anbefaler at lag og klubber ikke benytter spillere som har symptomer på luftveisinfeksjon.

**Følg med på Folkehelseinstituttet og Norges Håndballforbund sine nettsider for oppdatert informasjon.

(Kilde: Folkehelseinstituttet)