Seier mot Nærbø gir stort steg mot Europacup neste sesong! – ØIF Arendal

Seier mot Nærbø gir stort steg mot Europacup neste sesong!

Noe av det aller gjeveste for håndballspillere, er å spille Europacup. Med seier mot Nærbø på lørdag kan ØIF Arendal et stort steg i den retning.

Norge har årlig 4 plasser i de forskjellige Europacupene. I beste fall får Norge ett lag i Champions League, to lag i Europaleague og ett lag i EHF-cupen fra høsten.

Om så skjer vil det være vinneren av sluttspillet som stikker av med Champions League-plassen. Laget som havner øverst i seriespillet og som ikke har vunnet sluttspillet, får Norges nest høyest rangerte plassering.

Laget som vant Norgesmesterskapet (denne sesongen var det Elverum) får den tredje beste rangeringen, mens taperen i sluttspillsfinalen får den fjerde høyeste rangeringen. Dersom Elverum vinner en høyere rangert Europacup plass enn tredje rangeringen for NM-finalen, går NM-finalens rett til Europacupplass videre til sølvvinnerne i NM, Haslum.

Dersom vi forutsetter at Elverum blir seriemestre, da får tapende NM-finalist, Haslum, den tredje høyeste europacup rangering. Og er, som Elverum, sikret Europacup neste sesong.

Det laget som blir nr. 2 i serien får dermed Europacup dersom Elverum blir sluttspillsmestre eller dersom Haslum går til sluttspillsfinale. Eller selvsagt ved selv å gå til sluttspillsfinale. For begge lagene i sluttspillsfinale får Europacup. Den som vinner får den best rangerte norske plassen. Den som taper får den fjerde europacupplassen til Norge.

Det betyr for ØIF Arendal at dersom Elverum blir seriemestre og samtidig tar storeslem i år og blir sluttspillsmestre, da vil 2. plassen i serien gi den neste beste Europacup rangeringen.

Med seier mot Nærbø er ØIF Arendal sikret medaljer. Mest sannsynlig sølv eller bronse. Da gir det Europacup neste sesong, forutsatt at sluttspillsfinalen består av en kombinasjon av Elverum, Drammen, Haslum og ØIF Arendal.

I det foregående ligger det også en forutsetning at Kolstad ikke tar igjen Drammen, gjør de det kan du bytte ut Drammen med Kolstad i ovenstående scenariet.

Ikke så lett å forstå? Vel, om ØIF Arendal vinner sluttspillet er man sikret Europacup og ikke bare det. Man får Norges best rangerte Europacupplass, den Elverum har hatt i noen sesonger… og dersom vi sikrer oss medaljer i seriespillet, skal det mye til at det ikke blir Europacup…