Luka røper hemmelighet – ØIF Arendal
Luka Panza og spillerne før St. Hallvard.

Luka røper hemmelighet

ØIF Arendal kan sende St. Hallvard ned med to poeng i Rykkinnhallen. Akkurat det tenker Luka Panza lite på.

Han har hatt suksess som vikar for Marinko Kurtovic. Fire seire etter EM-pausen har tatt ØIF Arendal opp på sølvplass til nå, med fire kamper igjen av grunnserien denne sesongen.

Nå kan han røpe noe av hemmeligheten bak suksessen. Luka er en lagspiller og vil ikke ta æren for den gode perioden alene. Han skryter voldsomt av de som er rundt ham.

– Støtteapparatet har fungert veldig bra og vi har samarbeidet godt den siste perioden. Det har skapt positivitet som har smittet, sier Luka.

Luka Panza

– Samtidig handler det også om at vi har skapt en god energi og god atmosfære på trening. Vi har jobbet hardt. Etter at vi slo Kolstad, så fikk vi noe på gang. Det var med på å øke moralen hos alle, legger Luka Panza til.

André Jørgensen Hofstøl og Luka Panza diskuterer taktikken foran lørdagens kamp.

Samtidig trekker den sindige kroaten frem at det som har skjedd i de siste kampene, ikke er noen ting verdt om ØIF-gutta roter det til mot St. Hallvard klokken 18:00 i Rykkinnhallen lørdag.

Det er tabelljumboen som er motstander. St. Hallvard kjemper med nebb og klør for å overleve i eliteserien. Seier over ØIF Arendal er det siste håpet.

– Dette er ikke noen lett kamp. Selv om vi har vunnet de fire siste, er ikke de seirene verdt noe om vi roter det til her. Tar vi lett på det, da kommer problemene, understreker den vikarierende ØIF-treneren.

Luka forteller at han ser på denne kampen som en ny mulighet til å bli bedre. Han er fornøyd med mye av det elevene har levert de siste kampene, men det er ikke alt han synes har vært like positivt.

For Panza mener nemlig at ØIF Arendal ikke har vært dyktige nok når det kommer til ankomstspillet og angrepene. Der har guttene fortsatt mye å hente. Denne uken har ankomstene blitt prioritert hardt på treningene.

– Jeg synes forsvaret har vært bra i de siste kampene, men at vi ikke har klart å utnytte ankomstene etter godt forsvarsspill når vi har vært i angrep. Det er vanskelig å spille uten å få de lette målene, påpeker Luka Panza.