Herman suger til seg lærdom – ØIF Arendal
Herman Thysted

Herman suger til seg lærdom

Tilbake etter et langt skadeavbrekk fortsetter fremgangen for Herman Thysted.

I helgen viste han seg frem for andrelaget i seieren over Haugaland, og han fikk i tillegg være med i troppen da ØIF-gutta slo Runar hjemme i Sør Amfi.

Herman Thysted

Han kom ikke på banen søndag, men det betyr lite for Herman Thysted, den svært lovende 16-åringen som flyttet fra Telemark til Arendal for å bli en bedre håndballspiller foran inneværende sesong.

For Herman bruker alle muligheter han kan til å suge til seg all lærdom han kan, både under treningene og kampene er alle sanser skjerpet for å innhente mest mulig erfaring i øyeblikket.

Herman Thysted (nummer to fra høyre) på benken i kampen mot Runar.

– Jeg forventer ikke å spille noe. Det er veldig deilig for meg å være tilbake. Å være skadet i så lang tid, det er kjedelig. Jeg har fått trent mye styrke og er mye sterkere nå enn jeg var, sier han, og legger samtidig til:
– Det er fint for meg å vite at jeg kan få sjanser til å være med elitelaget. Jeg har ingen forventninger om å spille. Jeg lærer mye bare av å sitte på benken, av å se på, sier han.

For Herman er i – som han sier det selv – en læreprosess. Han vet at sjansene vil komme med hard jobbing.
– Mulighetene kan komme snart, eller de kommer når de kommer. Gjennom å være bra på trening og på hugget der, kan jeg komme nærmere, sier Thysted.

For den som har sett treningene i det siste, så bobler nemlig Herman Thysted av spilleglede. En kan se at det er en tryggere, litt mer erfaren og en bedre spiller enn det vi så på treningene i høst som spiller med «de store gutta».
– Treningene er bare med på å gi meg enda mer motivasjon, smiler han.

Herman Thysted under fotballoppvarmingen på trening tirsdag.

Og med jevnlige besøk av mamma og pappa, så er ikke det noen slags problemer med hjemlengsel. Herman har nemlig glidd godt inn i miljøet i Arendal. Nå gjenstår det bare et par ting før han er helt fornøyd.
– Nå vi jeg komme meg tilbake dit jeg var håndballmessig før skaden. Jeg mangler en del på spensten og fintene. Det er ting jeg føler må bedres, sier han.