På lørdag kan medaljene sikres, sjekk hvordan! – ØIF Arendal

På lørdag kan medaljene sikres, sjekk hvordan!

Det står igjen tre kamper i årets Rema 1000-liga. To hjemmekamper og en bortekamp. Og hjemme mot Nærbø førstkommende lørdag kl. 17.00 kan medaljene sikres!

La det være sikkert. Det gjenstår tre utrolige tøffe kamper. Og ØIF Arendal har det tøffeste programmet av toppklubbene. Betydelig tøffere enn Elverum, Drammen og Kolstad. Her er ØIF Arendals program:

Lørdag 7. mars kl. 17.00, ØIF Arendal vs. Nærbø
Tirsdag 10. mars kl. 19.15, Elverum vs ØIF Arendal
Søndag 15. mars kl. 18.15, ØIF Arendal vs Drammen

Seier mot Nærbø førstkommende lørdag sikrer medaljer. For Kolstad ligger allerede 5 poeng bak ØIF Arendal og etter Nærbø-kampen er det bare 4 poeng å spille om. Her er Kolstads program:

8. mars, Haslum vs Kolstad
11. mars, Kolstad vs Runar
15. mars, Bækkelaget vs Kolstad

Trykk på bildet for å gå til arrangementet i Facebook!

Kikker man utelukkende på formtabellen er det to lag som peker seg ut. Elverums imponerende seiersrekke. Og ØIF Arendals ikke fullt så lange, men likefullt imponerende seiersrekke. Det er ikke lenge siden både Kolstad og Drammen lå foran ØIF Arendal med god margin etter årets sesongåpning. De røde terningene nedenfor viser hvor poengtapene kom og hvor ØIF Arendal så sitt snitt til å ta igjen og siden gå i fra.

Slik det ser ut nå er det kampen om sølvmedaljene som blir ØIF Arendals kamp inn mot sesongslutten. Og den kampen vil ganske sikkert bli avgjort i sesongens aller siste seriekamp. Den er hjemme mot den største utfordreren til medaljene som vinnes på andre plass. Drammen har følgende program igjen:

1. mars, Drammen vs Haslum
8. mars, Bækkelaget vs Drammen
11. mars, Drammen vs Follo
15. mars, ØIF Arendal vs Drammen

Det er lite som tyder på at ØIF Arendal skal klare å hente igjen Elverums forsprang. Da må elverumsingene tape alle sine siste kamper. Det gjør de ikke, så de hvite og sorte får nok en parademarsj inn mot årets seriegull. Forhåpentligvis bare avbrutt av to poeng tapt mot ØIF Arendal. Her er deres kampprogram:

7. mars, Follo vs Elverum
10. mars, Elverum vs ØIF Arendal
15. mars, FyllingenBergen vs Elverum

Det er verd å merke seg at uansett om Drammen kommer til Sparebanken Sør Amfi 2 poeng bak hjemmelaget, likt med poeng eller 2 poeng foran, så er det vinneren i akkurat serieavslutningen som tar sølvmedaljene. For innbyrdes oppgjør kommer foran den totale målforskjell. Et poengforsprang til et av lagene på to poeng eller mindre, gir kun en fordel dersom det blir uavgjort også i den siste kampen mellom ØIF Arendal og Drammen, slik det ble i Drammenshallen i høst.

Elverum kan altså med et forsprang på 6 poeng, sikre seg årets andre tittel allerede i kampen mot Follo den 7. mars. De ble som kjent også Norgesmestre i romjulen gjennom å slå Haslum i NM-finalen.