Tre Arendal-gutter med sølv i bylags-NM – ØIF Arendal

Tre Arendal-gutter med sølv i bylags-NM

I helgen ble det arrangert bylags-NM for gutter 15, hele fem Øyestad gutter var tatt ut! Tre endte opp med sølvmedaljer og to med bronsemedaljer.

I Arendal er det mange talentfulle spillere i yngre alder. I helgen representerte fem av dem region Sør-Vest i bylags-NM. I bylags-NM spiller spillere fra hele region Sør-Vest de største byene i region (Stavanger og Kristiansand). Tre av Arendal spillerne representerte Stavanger, mens de to andre representerte Kristiansand.

Arni Bergur Sigurbergsson, Magnus Tveitdal Olsen og Mathias Tveitdal Olsen som representerte Stavanger vant alle sølv, mens Fredrik Urquizo Venemyr og Mathias Wahlstrøm representerte Kristiansand og endte opp med bronsemedaljer.

Kristiansand gikk ubeseiret gjennom gruppespillet, hvor de vant 24-18 over Trondheim og 26-20 over Førde. I begge kampene var Fredrik og Mathias godt involvert med 18 scoringer til sammen.

Sølvvinnerne

Stavanger hadde også fullpott i gruppespillet. I første kampen vant de 25-23 over Elverum, her var gutta fra Øyestad svært viktig med gode redninger og ikke minst 3 viktige mål. Siste kampen i gruppespillet stod Stavanger foran en tøff oppgave, her møtte de en av favorittene til å ta gull Halden. Etter en jevn start hvor lagene følger hverandre tett, drar Stavanger i fra mot slutten av omgangen og tar med seg en 6 måls ledelse til inn pause. Stavanger åpner 2. omgang med høyt tempo og for en komfortabel 8 måls ledelse, som de surfer inn til seier 31-27.

I semifinalen så er guttene fra Arendal uheldig, her møter dessverre Stavanger og Kristiansand hverandre. Stavanger åpner semifinalen forrykende og får tidlig en 7-3 ledelse, som senere utvikler seg til en 6 måls ledelse. Kristiansand kommer seg sakte og sikkert inn i kampen igjen. Til pause viser måltavla 14-10 i favør Stavanger.

Kristiansand åpner 2 omgang best og reduserer Stavangers ledelse til kun 2 mål. Lagene følger hverandre tett gjennom hele 2 omgang, og kampen får ingen vinner etter 2×25 minutter og oppgjøret blir avgjort på «shoutout». Her er alle guttene fra Arendal sikre og scorer på sine muligheter. Når alt skal avgjøres så står Magnus Tveitdal Olsen opp og redder to forsøk fra Kristiansand. Han blir matchvinner og Stavanger går til finale mens Kristiansand må nøye seg med bronsefinale.

Bronsjemedaljørerne

I bronsefinalen var Kristiansand og guttene fra Arendal ekstremt revansjesugne og det var ikke tale om at de skulle reise fra Stavanger uten medalje. Laget med to gutter fra Arendal kjørte kampen fra start til slutt og vant bronsefinalen 30-23 over Sandvika.

Finalen stod mellom Stavanger og Oslo. Finalen var en tøff og spennende kamp for våre tre gutter fra Arendal. Lagene fulgte hverandre tett og heller ikke denne gangen klarte man å skille lagene etter 2×25 minutter. Dermed skulle også finalen avgjøres på «shoutout». Her leverer våre gutter bra, med både scoringer og redninger, men dessverre så holdt det ikke til gullmedaljer.