– Tidenes drømmeuke! – ØIF Arendal

– Tidenes drømmeuke!

Han har som 16 åring satset så tøft som det går an. Flyttet fra mamma og pappa i Bamble til egen leilighet i Arendal for å satse håndball. Denne uken har han virkelig fått igjen for satsningen, lagets yngste mann, Herman Thysted!

Oppturen startet i grunn for 14 dager siden. Da reiste Herman og ØIF Arendals gutter 16-lag til Drammen for å forsøke å kvalifisere seg til den nasjonale Bringserien.

Det løste de med bravor.

– Finspillet var ikke helt på plass, men tre seiere og klar for årets store mål for 16-års laget er godt innenfor, ler den unge aktøren selv.

Fra Bringkvalik skulle det bare gå oppover. Først med rekruttlaget i 2. divisjon. Herman fikk noen kamper på tampen av forrige sesong med sin forrige klubb Urædd. Men sist helg markerte han seg som få 16-åringer gjør blant de eldre gutta.

Kampsponsorer

– Det ble to sure tap på tur til Vestlandet. På lørdag møtte vi Viking HK. Jeg gjorde 2 mål og følte at jeg fikk en fin anledning til å bli bedre kjent med nye lagkamerater.

På søndagens kamp mot Stavanger la han all blygsel til side og klemte til.

– Sist jeg spilte mot Stavanger var min deby i 2. divisjon. Da hadde jeg fylt 16-år bare noen dager i forveien. Jeg scoret 5 mål og synes det var veldig gøy.

Denne gangen var han ubeskjeden nok til å score 9 mål som 16-åring i 2. divisjon! Kunne noe toppe akkurat det da?

– Ja, vet du hva. Jeg fikk en fantastisk beskjed om at jeg var tatt ut på 2002-landslaget og har brukt uken som har gått på landslagssamling i Skien.

Nå håper han å bli tatt med til landslagets samling i Sverige i oktober. Der det både skal trenes og spilles landskamper.

Kan noe toppe dette da Herman?

– He, he! Ja, vet du Marinko kom med fantastiske nyheter. Jeg skal debutere i alle fall på benken i søndagens eliteseriekamp.

Snakker vi om tidens «drømmeuke»?