Solid revansje mot FyllingenBergen: – Disse poengene var til Marinko! – ØIF Arendal

Solid revansje mot FyllingenBergen: – Disse poengene var til Marinko!

En sterk første omgang var det som skulle til. ØIF Arendal knuste Fyllingen i Sør Amfi.

Det endte med 33-27 og dermed en smakfull revansj for bergenserne som påførte ØIF tap i september.

– Godt å bli kvitt det spøkelset som hang over oss etter de to kampene, slår både Martin Lindell og Jesper Munk fast.

Begge smilte godt etter å ha vunnet med seks mål over bergenserne, foran gledelige 1636 tilskuere i Sør Amfi i møkkaværet ute.

Jesper Munk slår fast at ØIF har kontroll på kampen fra start.

– Vi er gode fra starten av i dag og var klart bedre enn dem. De første 45 minuttene sitter det meste også i angrep. Motivasjonen i dag var å bli kvitt spøkelset fra de to kampene i høst og det klarte vi. Det gjør det ekstra deilig at vi nærmest knuser dem i dag, slår den danske strekspilleren fast.

Sander Simonsen mot Fyllingen.

Samtidig trekker han frem at det alltid er vanskelig mot Fyllingen. Seieren gjør også at ØIF henger med i toppen og har begge beina plantet i medaljekampen.

– Nå ser jeg ikke så mye på tabellen. Jeg ser på den når sesongen er slutt og det er da det betyr noe. Jeg spiller hver kamp fremover som det er min siste, sier Munk, som forlater ØIF ved sesongslutt.

Vikartrener Luka Panza trekker frem at dette var to svært viktige poeng, samtidig som det var en gave til den sykemeldte treneren Marinko Kurtovic.

– Disse poengene var til Marinko, slår han fast.

Jesper Munk

Han trekker frem at han er veldig fornøyd med det guttene leverte i Sør Amfi. Spesielt første omgang er han fornøyd med.

– Vi har veldig god kontroll i dag. De ti første minuttene av andre omgang er det litt kamp, så blir det så som så etter det. Det er ikke den beste kampen, men vi har kontroll og fikk rullert på laget. Det gjaldt for alle å få tid på banen, i tillegg til at vi ville unngå flere skader. Totalt sett er jeg veldig fornøyd, smiler vikartrener Panza.

Bilder fra kampen kan du finne her!

Også Martin Lindell er inne på at de to poengene var en fin gave fra spillerne til Marinko.

– Vi kan si at det var det. I første omgang er vi bra. Vi leverer en veldig stabil innsats. Det er to poengs om teller, påpeker han.

Han trekker også frem at laget var tålmodige og straffet Fyllingen både i etablert angrep og på kontringer.

– Veldig gøy å ta disse to poengene. Nå kan vi sette en strek over det som skjedde sist høst. Vi setter standarden tidlig, får redninger som vi utnytter og drar fra. Vi straffer dem gjennom å trykke dem tilbake og setter oss selv i gode posisjoner. I tillegg er vi tålmodige når det gjelder. Hadde vi vært litt mer disiplinerte, ville vi vunnet med mer, men alt i alt er dette godkjent, slår han fast med et smil!

SLIK VAR KAMPEN:

Første hjemmekamp på nesten to måneder… Spillerne var både spente og revansjelystne foran møtet med bergenserne i Fyllingen. To tap tidlig i sesongen (september) skulle revansjeres, samtidig handlet det også om å få en ny seier for å beholde et bein inne i medaljekampen.

ØIF Arendal åpnet tilnærmet forrykende og hadde fått en 4-1-ledelse etter fem minutter. Det var helt klart at det var et lag som var sugent på å vise seg frem foran eget publikum igjen, for første gang på snart to måneder. Anført av en opplagt Josip Vidovic og Martin Lindell, var ØIF klart bedre enn gjestene i innledningen.

Fyllingen klarte å holde seg inne i kampen. Etter ti minutter var ledelsen til ØIF på 8-4.

Noen tyngre minutter kom for hjemmelaget, der avslutningene ikke var som i innledningen, men likevel var de foran med 9-6 da halve omgangen var gått.

To raske fulltreffere fra Sander Simonsen sørget for at det var 11-6 før 17 minutter var gått.

Forsvaret til ØIF satt bra første halvdel av omgangen, mens det offensivt løp i de banene vi husker fra Kolstad-kampen for halvannen uke siden. Målvaktsredningene sørget for at ØIF kunne kontre og kontringene endte som regel i nettsus, som igjen sørget for at ledelsen økte. Da det sto 22.30, tok Fyllingen kampens andre time out. ØIF ledet da 16-9, etter at Kristijan Jurisic hadde levert sin sjette redning for omgangen.

Ved 25 spilte minutter sto det 17-10. Til pause var det blitt 19-11, etter en meget sterk omgang, der også Kristijan Jurisic sto frem med flere sterke redninger.

Andre omgang hadde på langt nær det tempoet som første hadde.

ØIF økte til timålsledelse – 21-11 – tidlig, men så ble det stående på stedet hvil. I løpet av de første ti minuttene av omgangene hadde det blitt i alt tre scoringer – to til ØIF og en til Fyllingen.

Fyllingen kom et par mål nærmere  og var sju mål bak en periode, men det var et ØIF som slakket litt ned på tempoet. I løpet av de første ti minuttene hadde også stengene – spesielt i målet ØIF angrep – fått kjørt seg ettertrykkelig.

Da 15 minutter gjensto, sto det 24-16 til ØIF Arendal. Fyllingen prøvde seg, men forsvarsmessig var dette noe av det klart bedre ØIF har levert denne sesongen. Når en også tar med at ØIF ikke klarte å utnytte straffekastene til fulle, så sier det noe om hvor suveren laget var denne kampen.

Etter 50 minutter sto det 26-19.

ØIF slapp seg noe mer nedpå i det defensive arbeidet, men Det virket aldri å være noen fare for at Fyllingen skulle få til en sluttspurt som frarøvet ØIF poengene i Sør Amfi.

Med fem minutter igjen var det trygge sju mål å gå på.

Til slutt ble det 33-27!

ØIF Arendal – Fyllingen 33-27 (19-11)