Jesper Munk: – Jeg håper jeg kan bidra til at ØIF Arendal spiller Champions League neste sesong – ØIF Arendal

Jesper Munk: – Jeg håper jeg kan bidra til at ØIF Arendal spiller Champions League neste sesong

ØIF Arendals linjespiller som er på vei til en dansk toppklubb, har en drøm om å vinne minst en tittel før han reiser. Den tittelen som kan føre klubben til Champions League…

Han har spilt tre sesonger i ØIF Arendal og både klubb og by har «brent» seg fast i den danske strekspillerens hjerte. Ikke minst husker han mottakelsen i klubben da han fikk en MS-diagnose umiddelbart etter at han hadde signert kontrakt.

– Det ble en veldig spesiell inngang. Og på flere måter en tøff start på eventyrer i Arendal, minnes han. – Jeg ble mottatt med åpne armer og det har betydd mye for oppholde her på Sørlandet at alle forhold ble lagt til rette for meg, jeg kan ikke få uttrykt godt nok hvor høyt jeg verdsetter nettopp det.

At veien går videre nå, synes han er naturlig.

– ØIF Arendal er et sted hvor større klubber kikker etter nye spillere. Det ser man med Martin og det ser man nå med min situasjon. ØIF Arendal er en klubb å regne med ikke bare nasjonalt, men også internasjonalt.  

Det er mange Jesper ønsker å rose etter tro flotte år i Arendal.

– Først og fremst vil jeg fremheve ØIF Arendals sterkeste ting. Og det er samhold som er i laget. Det fant jeg aldri i noen klubb i Danmark. Det har været helt avgjørende for at jeg har hatt det så bra.

Men det er også en av årsakene til at det er vanskelig å forlate Norge og ØIF Arendal.

– Ja, så absolutt. Det har vært en vanskelig beslutning. Det er unikt samholdet tror jeg det blir vanskelig å finne andre steder. Her er det alltid noen som går foran i det sosiale og som inkluderer alle. Det er virkelig imponerende. Så jeg vil gi en kjempehyllest til laget.

Men de gode ordene stopper så absolutt ikke ved laget.

– Det er ingen tvil om at jeg reiser fra et lag med et helt unikt publikum. Uansett hvor vi spiller, om det er i Bodø eller Trondheim. Vi møter alltid 10-15 supporter. Det er helt fantastisk. Og når Sør Amfi fyller midtseksjon med Svermen folk. Det gir bare gåsehud.

Han har også market at Arendal er en skikkelig håndballby.

– Da jeg kom til Arendal og skulle parkere for første gang, kom en parkeringsvakt for å gratulere meg med kontrakt med klubben. Sånt har jeg aldri opplevd noen andre steder. Det var uvirkelig at «byen» allerede hadde «oppdaget» meg og visste plutselig hvem jeg hver. Det å være håndballspiller i ØIF Arendal betyr at man får en fantastisk oppbakking fra hele byen. Det har vært «show» å være endel av dette. 

Jesper reiser tilbake til Danmark, men kan ikke røpe hvor før på lørdag.

– Jeg har skrevet kontrakt med en dansk toppklubb. Men det blir ikke offentlig før på lørdag. Så jeg får holde på min del av den avtalen, det kommer med et stort smil.

Men en ting vil han røpe… et par drømmer.

– Du kan si det slik at jeg håper at jeg skal møte ØIF Arendal i neste års Champions League…

Han skal med andre ord til et topplag i Danmark… Uten at det betyr at han har lagt Arendal bak seg for godt.

– Jeg vil alltid følge med når ØIF Arendal spiller kamper og føle at jeg fremdeles er «litt» med på laget. Jeg har en stor drøm om at jeg skal være med på å spille klubben til den gjeveste E-cup plassen i Norge. Og selvsagt kommer jeg til å reise og besøke våre nye venner i Arendal. Her har vi fått mange riktig gode vennskaper og det er folk her jeg håper vi kan se mye til fremover. Både personer gjennom håndballen, men også på utsiden av håndballen oglaget. 

– Det er med litt vondt i hjertet at jeg slutter. Men når det kommer en slik mulighet, må man tenke på seg selv. Det har vært en fantastisk opplevelse. Vi har fått mye mer enn vi trodde vi skulle få i vårt opphold i Arendal. Vi er for alltid litt arendalitter.

– Det er kommet opp utrolig gøye muligheter, samtidig så er det også utrolig vemodig å forlate klubben og byen.