ØIF Arendal presenterer sine sommerprofiler: Publikumsfavoritten – ØIF Arendal

ØIF Arendal presenterer sine sommerprofiler: Publikumsfavoritten

Det er mange ord som kan beskrive den 2 meter høye strekkjempen. Men vi synes et ord dekker det aller best! ”PUBLIKUMSFAVORITT”.

Knapt noen får mer jubel når de løper inn i Sør Amfi enn det Laurits Mo Rannekleiv gjør. Han er også en spiller som settes høyt av motstandernes fans. Det beviset fikk vi 14.juni i år. Da stakk han av med prisen som årets publikumsfavoritt i eliteserien, kåret av supporterne til alle Norges eliteserieklubber. Denne hederen henger svært høyt innen norsk håndball.

Det måtte nesten bli håndballspiller av 25-åringen. Som sønn av Arendals tidligere landslagsspiller Kaare Rannekleiv, er det lite i veien med håndballgenene.

Allerede som 17-åring var den storvokste unggutten i ØIF Arendals fremtidsplaner. Han ble hentet inn i A-troppen av daværende trener Leif Gautestad og spilte en del kamper de kommende sesongene. Men gjennombruddet kom ikke. Laurits har tidligere fortalt om hvordan han gikk lei av topphåndball og trappet ned med spill for Trauma i 3.divisjon, og en helt annen livsstil enn det en toppidrettsutøver bør ha.

Et møte med Marinko Kurtovic gjorde at døren på nytt åpnet seg hos ØIF Arendal. I 2016 var han på plass igjen og siden har det bare gått fremover. Under sluttspillet i år lagde både VG og TV2 sak på forvandlingen, fra da han veide nærmere 170 kilo og til atleten som han fremstår som i dag, over 50 kilo lettere.

Denne sesongen kan han også kalle seg seriemester.

– Seriegullet i Terningen var det definitive høydepunktet forrige sesong, helt klart, slår han fast.

– For egen del var sesongen grei, men det var mye jeg ikke var helt fornøyd med også. Formen er bedre enn noen gang. Neste sesong smeller det, lover Laurits Mo Rannekleiv.

Det er en opplevelse fra sesongen som fortsatt er en bitter pille å svelge, men det er ikke sluttspillfinaletapet. Neste sesong må hele laget bli kollektivt kaldere i hodet, mener han.

– Aldri må vi slippe oss ned. Tapet i semifinalen i cupen sitter fortsatt i. Vi vil til Spektrum, konkluderer han.

Laurits er som regel den spilleren flest vil ha autografen til etter kamp. Han er den som er blitt kåret til lagets mest populære blant kvinnelige supportere. Han er også den som det oftest blir spurt etter når noen tar kontakt med klubben for å høre om det er mulig å få en av spillerne til å komme på trening med aldersbestemte lag. Laurits er en som stiller opp, og haster ofte fra egen trening når den er slutt for å stille opp for en av de lokale klubbene i nærområdet.

Sist sesong ble det 54 mål for strekspilleren i serie og sluttspill. Sammen med Jesper Munk utgjør han en sterk duo som bytter på strekposisjonen.