Sam Eyde Videregående produserer TV-kampene i Sør Amfi! – ØIF Arendal

Sam Eyde Videregående produserer TV-kampene i Sør Amfi!

Et unikt samarbeid mellom medie- og kommunikasjons linja på Sam Eyde Videregående skole og ØIF Arendal gjør at det nå er skolen som produserer kampene som sendes fra Sparebanken Sør Amfi.

Når du ser ØIF Arendal spille håndball via nettsidene til Agderposten eller som i Europacup-kampene mot HBC Nantes, over hele Europa, da er det skoleelever og lærere ved Sam Eyde Vidergående Skole som produserer hele TV-sendingen.

Se filmen om Vemund fra Sam Eyde Videregående Skole som får prøve seg som kameramann for TV2

– Sam Eyde overtok produksjon denne sesongen. Tidligere sesonger er det Agderposten som selv har produsert kampene. Men fra inneværende sesong har regionalavisen for distriktet kjøpt et ferdigprodusert produkt. Og i et samarbeid med skolen har vi funnet en flott vinn-vinn måte å gjøre dette på.

Her kan du lese mer om studietilbudet ved Medier og kommunikasjon ved Sam Eyde Videregående skole.

Det forteller daglig leder Bjørn-Gunnar Bruun Hansen.

– Norsk topphåndball betaler klubbene for produksjon. Det er disse pengene som har forløst en god løsning mellom skole og klubb. Og vi ser nå at skolen og skoleelevene er med på å løfte produktet fra tidligere. Det er stas. Og godt i trå med klubbens ønske om å bli #LittBedreHverGangViMøtes

De TV-sendte kampene på TV2 er det fremdeles TV-selskapet som produserer.

– Det stemmer. De kampene som går på TV2 Sport eller på noen av de andre flatene til TV2 er det den kommersielle TV-kanalen som selv produserer. I alle fall en stund til.

– Men alle TV-sendingene som går rundt i alle landets A-presseaviser, samt noen frittstående aviser slik som Agderposten, de er det Sam Eyde Videregående skole som produserer fra Sparebankens Sør Amfi. Godt hjulpet av ØIF Arendals fantastiske alt-mulig-mann når det kommer til slike ting Youcef Le Grand johansen

Sam Eyde har også tidligere bistått klubben i TV-produksjon. Og erfaringer fra den gang har vært nyttig bakgrunn for det spennende prosjektet.