Vil at gutta skal slippe seg løs – ØIF Arendal
Åsmund Strat

Vil at gutta skal slippe seg løs

Spillende målvaktstrener Åsmund Strat er klar over at han og André Bergsholm Kristensen vil få en viktig rolle på søndag.

Vi snakker selvsagt om returkampen i EHF Cupen mot Nantes hjemme i Sør Amfi. Åsmund Strat gleder seg til kamp, en kamp som kan bli en av de største som er spilt på klubbnivå i Sør Amfi.

Men hva skal til for at ØIF Arendal skal tukte verdensstjerne i den franske storklubben? Asmund Strat mener spillerne må gjøre akkurat det samme som de gjorde i bortekampen Nantes.
– Ja, og pluss litt til, påpeker Åsmund.

Han trekker frem at ØIF-guttene er bedre forberedt på Nantes nå enn før bortekampen, men at det vil også Nantes være.
– Alt handler om at vi skal slippe oss løs og bare ha det gøy. Da vil resultatet komme, slår han fast.

Men han er også klar over at han kan få en viktig rolle i kampen, sammen med antatt førstemålvakt André Bergsholm Kristensen.
– Ja, for å få resultater, er det viktigste at vi kan få forsvaret til å sitte, og at vi målvaktene får redninger. På den måten kan vi få de enkle målene, forklarer Strat.

Han forteller at laget går inn i kampen med et sterkt ønske om en god prestasjon. Utgangspunktet – etter å ha tapt 29-30 på bortebane – er meget bra.
– Utgangspunktet må vi være fornøyd med, men det kunne vært både bedre og verre, mener Strat.

Åsmund Strat

Nantes er naturlige favoritter, men Strat mener det er en åpen kamp. Om ØIF lar seg bite av stresset og stundens alvor, da kommer det til å bli vanskelig, ikke minst med tanke på hvilket lag det er som står på den andre halvdelen.

Han mener det vil være en sterk prestasjon om ØIF Arendal går videre.
– Vi møter et mye bedre lag enn vi noen gang har møtt tidligere. Det gjør prestasjonen større om vi går videre. Men cup er cup, der alt kan skje. Vi går inn med et åpent sinn og lave skuldre, fastslår den rutinerte målvakten.