G20 jager NM-semi mot Follo i kveld! – ØIF Arendal

G20 jager NM-semi mot Follo i kveld!

ØIF Arendal spiller for andre året på rad NM-kvartfinale i G20-klassen. Motstander Follo er en krevende oppgave med lagets trener, Luka Panza, tror det er mulig å gå videre.

– Vi må spille bedre enn vi gjorde i innledende kamper mot dem. For det var ikke så bra, forklarer Luka. Han leder laget sammen med ØIF Arendals hovedtrener Marinko Kurtović.

I de innledende rundene møtte ØIF Arendal Follo, Elverum og Urædd i gruppespill. Det ble solide seire mot Urædd (31-21) og Elverum (28-19). Før det ble en skikkelig på «tryne» mot Follo (26-15 tap).

– Vi møtte Follo i siste kampen i pulja. Da var kvartfinalen sikret både for Follo og oss. Sånn sett var kampen uten betydning for noen av lagene.

Det er slik i G20 NM at det ikke er seeding i kvartfinale. Hvilket betyr at tilfeldighetene ville ha det til at de to lagene fra samme pulje endre opp i samme kvartfinale.

-Follo spiller på hjemmebane. Sånn sett så er det kanskje 55% – 45% sjanse før dem før kampen. Men ingenting er avgjort før kampen er spilt.

Luka Panza, rekrutt-trener for ØIF Arendal

Og det stemmer nok, for mens ØIF Arendal «banket» både Urædd og Elverum med masse mål, hadde Follo større problemer. 3-målsseier mot Urædd (22-19) og ett-målsserier mot Elverum (21-20).

– Vi må spille mer aggressivt i forsvars. Og ha litt mer plan i ankomst og angrepsspillet. Dessuten må vi ha full «trykk» mot målet og score på sjansene, er seiersoppskriften til Luka.

Følgende spillere fra eliteserien spiller også G20-NM:
Olaf Richter Hoffstad, Jørg William Fiala Gjermundnes, Andrè Bergsholm Kristensen, Herman Thysted, Marius Nilsen, Adrian Evensen, Oliver Trondal og Oscar D. Carlsen.

ØIF Arendal slo ut Follo i kvartfinale NM for G20 forrige sesongen. Også det på bortebane.

Kampen i kveld spilles kl. 18.00 i Skihallen.