Vær sterk i troen! – ØIF Arendal

Vær sterk i troen!

Vi har tapt 4 av de 5 siste kampene. Vi gikk inn i en sesong bedre trent og forberedt enn noen gang, trodde vi… så kom motgangen. En ting gjelder mer enn noen gang – VÆR STERK I TROEN!

Idrett er så inderlig fantastisk. Det er utrolig kort mellom fantastiske høydepunkter og de dypeste daler. Det er bare noen få små måneder mellom seriemesterskap og det å være et bunnlag.

Det har skjedd for langt større klubber enn ØIF Arendal. Det er nok å vise til en engelsk storklubb i fotball, seriemester sesongen 2014/15. Høsten 2015 var det helt andre tilstander i den styrtrike klubben fra London.

Det gjør inderlig vondt når det er vår klubb det skjer med. Det gjør inderlig vondt å få et slikt tilbakeslag i den langsiktige planen som ØIF Arendals medlemmer har for sin klubb. Champions League og en av Nordens aller beste klubber. Selvsagt gjør det det. Og spesielt når elendigheten ikke ser ut til å ha noen ende.

Men det har den – elendigheten!

Kanskje går det noen kamper og en lengre periode før vi kommer ut av hengemyra. Kanskje skjer det ikke i Europacupen. Eller de første seriekampene. Eller kanskje er det nettopp da det skjer?

Det klarer vi ikke å forutse. Dessverre det også.

En ting tror vi i alle fall hjelper i den følelsesfulle og krevende situasjonen vi befinner oss i – VÆR STERK I TROEN.

For en ting kan vi garantere – med stor kraft. ØIF Arendal er i rivende utvikling. Og klubbutvikling handler om alle klubbens driftsområder. Salg, marked, arrangement, økonomi og sport. Og selvsagt er sport det viktigste. Det det dypest handler om. Det som gjør oss stoltest av alt.

Det å få lov til å stå sammen på tribunen. Oppleve høydepunkt. Heie frem våre gutter, våre menn og gråte modige tårer sammen når titlene havner her sør.

Det er ingenting som gjør den reisen deiligere enn når vi har kjent på blodsmaken i munn. Når vi dypest inne ikke har orket å se hele håndballkamper fordi prestasjon ikke har vært slik som vi ønsker oss. Når motgangen byr på frustrasjon som vi ikke engang blir kvitt når vi legger oss til ro om kvelden. Eller står opp morgenen etterpå.

Det er ingenting som er så deilig som å reise seg i flokk. På lag. Sammen. Det er ingenting som er så inderlig godt som å lykkes med dem man har vært «på bunnen» sammen med.

Det er heller ingenting som er så godt som å stå på tribunen å gråte gledestårer når ØIF Arendal mot alle forutsetninger blir seriemester i Terningen Arena. Som for bare noen måneder siden.

Kanskje blir vi ikke det i år. Men aldri i verden om vi avskriver den muligheten før den teoretisk ikke lar seg gjennomføre. Aldri. Norgesmester blir vi ikke i år. Det har vi akseptert.

Men husk. Uansett hvordan det har gått i cupen, serien eller Europacupen. Dersom ØIF Arendal vinner sluttspillet, vil de aller fleste beskrive sesongen 2019/20 som tidenes beste for ØIF Arendal.

Så nettopp derfor skal du VÆRE STERK I TROEN. Selv på dager hvor frustrasjon tar overhånd. Hvor elendigheten ikke ser ut til å stoppe. Akkurat på disse dagene har nemlig alle vi som står rundt gutta og trenerne på banen de aller største mulighetene til å vise hva vi er bygd av.

At vi er mennesker, supportere, ansatte, sponsorer, tillitsvalgte og dugnadsmedarbeidere som står bak «våre». Som elsker vår klubb i motgang som medgang. Som heier på spillere og trenere når det går «trått». Og som får lov å feire titler med dem når nye titler kommer tilbake Sparebanken Sør Amfi.

Det blir så inderlig mye bedre å feire suksess, når vi stod sammen og var sterke i troen da motgangen var som sterkest!

Velkommen til Sparebanken Sør Amfi lørdag 12. oktober. Til håndballfest og oktoberfest.