Kjempesatsing på akutt førstehjelp! – ØIF Arendal

Kjempesatsing på akutt førstehjelp!

Paul Øyvind Jensen og hans gjeng på 15-20 erfarne og kompetente hjelpere på akutt førstehjelp, skal gjøre Sparebanken Sør Amfi til det tryggeste stedet i Arendal når ØIF Arendal spiller kamper!

La det være sagt med en gang. Det er ikke slik at sesongens to første kamper har gitt frykt for flere hjerteinfarkt i forbindelse med ØIF Arendals hjemmekamper.

– Nei, så absolutt ikke, ler Paul Øyvind Jensen. Han er til daglig enhetsleder for transport og portørtjenesten på sykehuset i Arendal. Fra før leder han samme gjeng i forbindelse med fotballkamper i Arendal Fotball.

Saken fortsetter under bilde

Nå skal gjengen gjøre ØIF Arendals hjemmekamper og Sparebanken Sør Amfi til den tryggeste håndballarenaen i Norge.

Vi kommer til å være fra 4 til 8 personer på hver kamp. Og det er personer som har både erfaring fra og svært god kunskap om øyeblikkelig førstehjelp

Paul Øyvind Jensen, leder av ØIF Arendals beredskapsstyrke

Denne beredskapsgjengen skal håndtere akutt førstehjelp fra en slik situasjon oppstår og frem til ambulanse er på stedet og overtar.

– Vårt håp er at det aldri blir brukt for oss. At vi kun blir en ren beredskapsgjeng som hygger oss på håndballkamp sammen med publikum forøvrig.

Kampsponsor ØIF Arendal vs Follo

Men skulle uhellet være ute. Da skal Sparebanken Sør Amfi være tryggeste stedet for akkurat deg.

– Det er klart. De fleste som deltar i «styrken» er fra sykehuset og har inngående kunnskap om akutt førstehjelp. Noen har en håndballinteresse i tillegg. Og noen er vektere fra sykehuset. I sum er det en veldig kompetent beredskapsstyrke.

For ØIF Arendal blir det en kraftig oppjustering av helsesikkerheten ved klubbens arrangementer.

– Selv om vi selvsagt vil være en ekstra sikkerhet for spillerne, lederne og dommerne som aktører i kampen, ser vi nok oss selv som først og fremst en beredskapsstyrke for publikum og de hendelser som kan oppstå der.

Gullsjansen, et samarbeid mellom ØIF Arendal og Durapart

ØIF Arendal har fra før medisinsk personell som er ment å dekke opp for idrettsskader være seg det er motstander eller hjemmelag som trenger slik assistanse. Den nye beredskapet kommer i tillegg til disse.

– I inngangen til kampen kommer vi også til å bistå arrangementet til ØIF Arendal med noen oppgaver knyttet til vertskapsservicen. Det gjør at vi kan hjelpe klubben med flere deler av arrangementet, avslutter Paul Øyvind Jensen.

Så er det å håpe at både han og hans beredskapsstyrke får anledning til bare å nyte gode håndballkamper og kan reise hjem fra disse uten å ha vært nødt til å bruke sin spisskompetanse.

– Det er god forebygging som danner de beste muligheter for å lykkes når uhellet er ute. Vi synes det er flott at ØIF Arendal tar dette på virkelig alvor.

Og snart skal de holde 1. hjelpskurs for alle i og rundt ØIF Arendal som ønsker å kunne hjelpe seg selv eller andre om uhellet skulle være ute.